Mercimekli bulgur pilavı tarifi

 Mercimekli bulgur pilavı dediğime bakmayın aslında biz hatay'lılar aş deriz yanlış duymadınız mercimekli aş.

Yazın buğday ve mercimek tarladan harman edildi mi? Soğanlarda örülmüş ise duvarlara asılmışsa. Sonbaharda zeytinlerin de hasadı oldumu işte yılın geriye kalan mevsiminde sık sık yapılır artık sofralarımızda.

Her şey olması gerektiği gibi yapılıyorsa lezzet daha bir farklıdır. Annem ve tüm akrabalarımız iç içe yaşadığımız için asla az yapılmaz dı bu yemekler.

Hatay yöresinde çok sevilen aşlar arasında bir çok farklı olanlar var en kısa sürede onları da paylaşırım.

Mercimekli bulgur pilavı


Mercimekli bulgur pilavını mutlaka soğan, turşu ve sumak eşliğinde tüketiriz sumaksız ve soğansız olmaz.

Tam ölçü ile bırakıyorum arttırabilirsiniz aile ve kişi sayısına göre.

mercimekli aşımız tarifi :

Mercimekli bulgur pilavı 

1,5 su bardağı haşlanmış mercimek 

2 su bardağı bulgur 

2,5 su bardağı sıcak su 

Tuz 

Katığı için:

1 su bardağına yakın zeytinyağ 

3 orta boy soğan 

Çok az tuz 


Tencereye mercimek ve suyu alalım kaynamaya başlayınca tuz ekleyip iyice karıştırılır .

Bulgur ilave edilir karıştırır kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika hararetli ateşte kaynayan mercimekli pilav altı kısılır .


Diğer yandan küçük bir tavada piyaz doğranmış soğanlar eklenir karıştırılarak kavurmaya başlanır.

5-6 dakika sonra çok az ekleyip pişirmeye devam edilir.


Pişen pilav havlu kapatıp demlenmeye alınır.

Kızarmaya başlayan soğanlar hemen altını kapatın ve pilav ile buluşturun.

İyice karıştırılır ve 10 dakika daha havlu kapatarak demlenen pilav servise hazır deneyen herkese afiyet olsun



Yorumlar

Popüler Yayınlar