Mercimekli bulgur pilavı tarifi
Mercimekli bulgur pilavı dediğime bakmayın aslında biz hatay'lılar aş deriz yanlış duymadınız mercimekli aş.
Yazın buğday ve mercimek tarladan harman edildi mi? Soğanlarda örülmüş ise duvarlara asılmışsa. Sonbaharda zeytinlerin de hasadı oldumu işte yılın geriye kalan mevsiminde sık sık yapılır artık sofralarımızda.
Her şey olması gerektiği gibi yapılıyorsa lezzet daha bir farklıdır. Annem ve tüm akrabalarımız iç içe yaşadığımız için asla az yapılmaz dı bu yemekler.
Hatay yöresinde çok sevilen aşlar arasında bir çok farklı olanlar var en kısa sürede onları da paylaşırım.
![]() |
Mercimekli bulgur pilavı |
Mercimekli bulgur pilavını mutlaka soğan, turşu ve sumak eşliğinde tüketiriz sumaksız ve soğansız olmaz.
Tam ölçü ile bırakıyorum arttırabilirsiniz aile ve kişi sayısına göre.
mercimekli aşımız tarifi :
Mercimekli bulgur pilavı
1,5 su bardağı haşlanmış mercimek
2 su bardağı bulgur
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Katığı için:
1 su bardağına yakın zeytinyağ
3 orta boy soğan
Çok az tuz
Tencereye mercimek ve suyu alalım kaynamaya başlayınca tuz ekleyip iyice karıştırılır .
Bulgur ilave edilir karıştırır kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika hararetli ateşte kaynayan mercimekli pilav altı kısılır .
Diğer yandan küçük bir tavada piyaz doğranmış soğanlar eklenir karıştırılarak kavurmaya başlanır.
5-6 dakika sonra çok az ekleyip pişirmeye devam edilir.
Pişen pilav havlu kapatıp demlenmeye alınır.
Kızarmaya başlayan soğanlar hemen altını kapatın ve pilav ile buluşturun.
İyice karıştırılır ve 10 dakika daha havlu kapatarak demlenen pilav servise hazır deneyen herkese afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder