Yasemin Hanımın Gün Masası - Gün Masasında Uyumu Yakalayın!

Yasemin Hanımın Gün Masası - Gün Masasında  Uyumu Yakalayın!

Bayram sonrası herkese merhaba arefe günü ara verdim yazmaya malum vakit artık memleket vakti idi internet olsa da misafir ve tatlı yorgunlukları geride bıraktık artık hali ile ramazan bayramı yoğun geçti. Ramazanda tatilde olanlar, memleket hasreti çekenler bi nebzede olsun hasret giderdi güzel geçen bir bayram olmuştur inşallah. Ramazan öncesi son günler yapıldı ama artık mevsim yaz ayları olduğundan aralar verildi son günler alındı ve herkes ramazan ve yaz mevsimi boyunca ailesi ve tatil zamanının kapısını çaldı. Ramazan öncesi yapılan gün sofrasından çektiğim kareleri ancak bugün yazmaya başlayabildim bayram sonrası dönüşü bir günde dinlenmeye ancak vakit kaldı doğrusu eee hadi bakalım hep beraber yasemin hanımın gün sofrasına buyurun.

Yasemin hanım gün masasında yaptığı özenli yemeklerle sizlere değişik ve lezzetli bir masa hazırlamak isteyenlere güzel tavsiyeler var doğrusu gün masası bir çoğumuz tedirgin oluruz acaba ne yapsam diye  işte bu durumdan sıkılanlarınız varsa gün yemekleri tarifleri arayanlarınız varsa sizlere değişik olmayan herkesin yapabileceği ama lezzetli tarifler var doğrusu.

Mantı el yapımı mantıya gün masasında hayır diyecek birisi tanıyor musunuz? Cevap hayır ise yoğurtlu mantı aradığınız lezzet olabilir mantı yapmayı bir çoğunuz bildiğiniz var sayarak tarif paylaşmıyorum.

Yasemin hanımın gün masasından tarifleri sıralayım sonrasında birkaç tarifi paylaşmak istedim.
Kısır yapanlarınız pek çoktur belki günlerde hep kısır mı? Diyenler pek azdır yalnız kısır vazgeçilmez bir lezzet olduğundan her daim yapılabilir. Servis için kısır yanına hazırlanmış domates salatalık unutulmamış.

2. tarif güzel bir su böreği hazır yufka ile yapacağınız bu güzel tarif gün masanızda yerini dostlarınız güzel bir tercih olacaktır.

3. tarif zeytin ezmeli poğaça oluyor zeytin ayrı bir lezzeti olduğunu biliyorsunuz işte sizlere bildiğiniz ama bir arada sunulmuş lezzetli gün yemekleri tarifleri devam ediyor.

4. tarif mantı pek bi hamarat olanlar için bir gün önceden veya birkaç gün önce hazırlayabileceğiniz mantı ile gün masanıza konduruverin.

5. tarif şeker pare biraz fazla olmuş diyebilirsiniz ama Yasemin hanım bu söz konusu sevdikleri olunca zorluk nedir zahmet nedir bilmez o güzel yürekli kadın.

6. tarif Çikolata soslu kedi dilli pasta tarifi ile gün masası hazır olmuş bile.

Zeytin ezmeli poğaça tarifini paylaşalım istedik yapmak isteyenlere.

Zeytin ezmeli poğaça için gerekli malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı süt
Tuz
İçi İçin:
100 gram sürülebilir peynir
1 kase zeytin ezmesi
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı

Un ve tuz karıştırılıp ortası açılır
Diğer malzemeler ortasına eklenip maya eriyene kadar karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Yoğrulan hamuru 1 saat dinlendirin ve hamurdan küçük küçük yumaklar dökün ve merdane ile açın üzerine zeytin ezmesi ve peyniri sürün ve rulo yapıp iki parmak halinde dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın kabına alın.
Tüm humarlara aynı işlemi yapın ve fırına sürmeden önce yumurta sarısını sürün. 175 % fırında altı üstü kızarana kadar pişirin,

Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz güzel bir kedi dili pasta tarifi ile gün masanız tamamlansın işte tarifi.

Kedi Dili Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

2 paket kedi dili bisküvi.

Bisküvileri ıslatmak için;
1 su bardağı ılık su
1 paket 3’ 1 arada nescafe

Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 buçuk yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker

Çikolata sosu için;
50 gram margarin 
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı pudra şekeri


Kedi dilli yaş pasta için kreması başlayalım krema malzemelerini tencereye ilave edelim ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.

ikinci aşama olarak kedi dili bisküvilerini ıslatalım ıslatmak için 1 paket 3’ 1 arada nescafe hazırlanır.
kedi dilli  pasta şekil vereceğiniz kek kalıbına yağlı kağıt keselim ve yerleştirelim.

kedi dillerini önce ıslatalım ve sıralı bir şekilde kek kalıbının içine dizelim. Taban kısımlarınada yer kalmayacak şekilde yerleştirelim.

hazır olan krema yarısını dökelim ve bir ez daha geriye kalan kedi dillerini yerleştirelim ve üzerine geriye kalan kremayı boşaltalım.

sıra geldi çikolata sosuna.
sos tavasına margarini bırakalım ve erisin eriyen margarin üzerine sütü ilave edelim, hemen kakao ve pudra şekerini ekleyelim ve mikser yardımı ile çırpalım ve pastanın üzerine ilave edelim.
bir buzdolabında bırakalım. kek kalıbından çıkarın ve gün masanızda yerini alsın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar