2016 1 Temmuz Cuma Ramazan Menüsü – 26. Gün Ramazan Menüsü:

2016 1 Temmuz Cuma Ramazan Menüsü – 26. Gün Ramazan Menüsü:

Aylardan temmuz, ramazan ayı içinde olan bin aydan daha hayırlı olan o mübarek gecenin kıyısındayız. Kadir gecesinde dualar kabul olduğu ve nasıl dua etmeliyiz sorusunu araştırdım yazımın devamında bulabilirsiniz. Yıllar önce beni benden alan bir kadir gecesi anlatımı dinlemiştim aynı etkiyi göstermeyebilir ama ben hala etkisindeyim. Reha Yeprem, sunumu ile kadir gecesini bir şiir edasında ama anlamını yitirmeyen tüm maneviyatı ile hissettiren bir sunumdu doğrusu. 11 ayın içinde ramazan, ramazan ayı içinde bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesi ve kadir gecesinde inmeye başlayan kuraan sunumu hafızamda yanlış kalmamışsa böyleydi eksiği varsa affola. Reha Yeprem, bu sunumu yaptığında ve devamında hazırlamış olduğu sahur programı boyunca anlattığı kadir gecesinin önemini benim o geceye neden önem vermem gerektiğini idrak etmeme vesile olmuştu işte benimde sahih kaynaklardan beklide bir çoğunuz bildiği kadir gecesinde en basit olarak nasıl dua etmeliyiz sorusuna yanıtı ve günün menüsü. “Kadir geceniz mübarek ola ”

Günün ramazan hadis-i şerif-i

 “Kadir gecesini, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin -kul hakkı hâriç- geçmiş günâhları bağışlanır.” (Müslim, Müsâfirîn, 175)

Kadir Gecesinde Hangi İbadetler Yapılmalı?

Âişe -radıyallâhu anhâ-, Peygamber Efendimiz’e: “–Ey Allah’ın Rasûlü! Kadir Gecesi’nin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim?” diye sormuş, Fahr-i Kâinat Efendimiz de:

“«Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla!» diye dua et!” buyurmuştur. (Tirmizî, Deavât, 84)

2016 1 Temmuz Cuma Ramazan Menüsü – 26. Gün Ramazan Menüsü:
Kremalı kabak çorbası
Mantı
Karnıyarık
Domates salatası
Meyveli yaş pasta
Üzüm hoşafı

Ramazan ayı içinde son Cumasındayız iftar menümüze bugün kremalı kabak çorbası ile başlayabilirsiniz yapması kolay ve lezzetlidir.

Sebze yemeği olarak hem et hem sebze ağırlıklı lezzetli bir yemek olan karnı yarık ile iftar menümüzün ana yemeği hazır olacaktır arzu ederseniz gündüzden hazırlayın kalsın buzdolabında pişirmeyi iftar öncesine bırakın daha kolay olacaktır aynı zamanda fırından çıkmış tazeliği korumuş olursunuz.

Domates salatasını ehlinden yani ustasından yerseniz neden çok sevildiğini anlarsınız domates salatası lezzeti ile sofranızda hazır olmak üzere olacaktır.

İftar sofralarında biraz ağır gibi görünse de mantı kararınca yer ve sofraya yaparsanız öyle durmayacaktır.
Üzüm hoşafı ile midenizi rahatlatın ve çay sonrası mide kendine geldikten sonra soğuk meyan veya gül şerbeti eşliginde yapacağınız kendiniz meyveli yaş pasta tavsiyemiz ile 26 . gün ramazan menüsü hazır oldu bile…. Hayırlı iftarlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar