Sütlü Kabak Kızartması Tarifi – Taze Kabaktan Farklı Tarifler Arayanlara

Sütlü Kabak Kızartması Tarifi – Taze Kabaktan Farklı Tarifler Arayanlara

Mevsim yaz artık sebze ve meyveler köylerde bile olmuş durumda.  Annem öyle bir kabak yollamış ki önce şaşırdım doğrusu bir kabak tüketilecek ama bu kadar büyük olur mu dedim. Bizim memlekette su sıkıntısı olduğundan insanlar sadece bazı sebzelerini sulayabilir öyle ovalarda su kanalları gibi suları yok su kuyuları var abone oldukları sularla çeşme suyu veya kuyu suyu ile sulamak zorundalar bahçelerini ama bu her sebze için geçerli olmuyor. Kabağı tarlaya nisan ayında ektiler mi bir defada sularlar sa sularlar sulamazlar ise o da yok yani bu kabak bu kadar nasıl büyümüş şaşırdım Girit, kabağına benziyor ama baya bir büyük tü.

Kabak büyük olunca bol bol yesinler diye çocuklara ne yapsam ne yapsam diye düşünürken bir yandan da onlara soruyorum. Mücver yapsam, kıymalı kabak yapsam, zeytinyağlı yapsam ama çocuk işte ne yaparsınız siz ne kadar özenirseniz özenin onlar yine hazır gıdalara ilgi duyuyorlar.

Kabaktan kızartma yapmaya karar kılındı yemek yapmanın ön istişaresi olur mu demeyin oluyor. Sütlü kabak kızartması yapılım dedik tatil çocukların diye sesimizi çıkarmıyoruz iyi vakit geçirmeleri benim için çok önemli. Sütlü kabak kızartması önceden ön hazırlık gerektiren bir yemek bol bereketli bir yemek aynı zamanda kabakla süt buluşması gerekiyor. Sütlü kabak kahvaltılarda ve günlerde çocuklar için hazırlayacağınız sofralarda sevilerek tüketilen kabak yemekleri arasında yerini alıyor.

Sütlü kabak kızartması için gerekli malzemeler:

Benim kullandığım kabak çok büyük bir ölçüdeydi o yüzden kabak ile ilgili ölçü belirtemiyorum ama büyük bir salata kasesi dolusuydu doğranmış hali.
1,5 su bardağı süt
Kabak
8 yemek kaşığı un
2 adet yumurta (tek yumurtada kullanabilirsiniz)
Karabiber
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Sütlü kabak kızartması hazırlanışı:

Kabağı kabuk kısımlarını soyalım sudan geçirelim ve belli bir ölçü kalınlığında doğrayalım ne çok ince nede kalın olsun.

Derin bir kabın içine alalım ve üzerine sütü gezdirerek boşaltalım.

Buzdolabında 40 dakika bekletelim arada kabaklar sütle iyice buluşsun diye karıştırdım.
Dinlenen ve süt ile aroma kazanan kabakları sütten çıkaralım.

Sütün içerisine yumurta, sirke, karbonat, karabiber ve tuzu ilave edelim ve iyice çırpalım.
Unu sütün içine yavaş yavaş yedire yedire ilave edelim unda topaklanma olmaması için.

Sütlü kızartma hamuru krep kıvamından çok az daha koyu olması gerekiyor kıvamı öyle daha iyi alğılayabilirsiniz Diye not düşelim.

Kabakları önce bu hamura sonra kızartma tavasına hop yerleştirelim ve arkalı önlü kızardıktan sonra ilk sıcaklığı geçtmi alta serdiğiniz havlu kağıttada fazla yağını aldımı ister dere  otlu ister sarımsak naneli bir yoğurt ile servise hazırdır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar