2016 2 Temmuz Cumartesi Ramazan Menüsü – 27. Gün Ramazan Menüsü:

2016 2 Temmuz Cumartesi Ramazan Menüsü – 27. Gün Ramazan Menüsü:
27. gününe ulaştığımız ramazan ayı tüm güzellikleri ile devam ediyor ramazanda balık özlemiş olanlar buyurun bugünkü ramazan iftar menüsü balık var. Balık yemek isteyenlere şöyle eksiksiz bir balık sofrası kuralım eee balık ve iftar bir arada olunca ayrı bir güzel oluyor sofra. Ramazan ayı hüzne boğan son günlerine girdik artık bayrama geri sayım başladı. bir çok kişi bugünün tatil olması nedeni ile yollara düştü bile şimdiden ana kucağına ulaşanlar son birkaç günü kalabalık sofralarda iftar yapmanın tadını çıkarmaya devam edecek. Ramazan ayında balık olur mu olmaz mı tartışması sürekli olarak gündeme gelir ama balıksız olamayanlarınız varsa buyurun iftarda da balık sofrasına.
İftarda balık yapmak isteyenleriniz varsa işte size balık sofrası ve yaz mevsiminin verdiği bolluklarla bereketli bir balık sofrası.

Günün ramazan hadisi şerifi

“Oruçlu bir kimse yalanı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse onun yemesini içmesini terk etmesine ALLAH'ın hiçbir ihtiyacı yoktur.”  [Buhari, Savm, 8.]

2016 2 Temmuz Cumartesi Ramazan Menüsü – 27. Gün Ramazan Menüsü:
Mercimek çorbası
Mevsim salatası
Kabak mücveri
Kabak patlıcan patates kızartması
Yeşillik tabağı, soğan, limon
Mercan balığı
İmam Sarığı


Balık çorbasında yoğurt yenmez diye bir kaygı taşırız iftar sofrası olduğundan da mercimek çorbası çok yerinde bir seçim olacaktır süzme olarak hazırladık sizde ister meyveli ister sade olarak hazırlayabilirsiniz günün çorba tavsiyesi ana yemek olarak balık olduğundan mercimek çorbası.

Mevsim salatası bu mevsimde bol bol bulunan salatalık ve domates ağırlıklı olarak hazırlayabilirsiniz.

Kabak mücveri kızartma kızartma diyebilirsiniz ama sebze yemeği olarak teflon veya seramik tavada  çok az yağda hazırlayabilirsiniz.

Patates, patlıcan, kabak kızartması ile balığı yalnız bırakmak olmaz birer servis tabağı ile iftar sofrasındaki yerlerini aldılar.

Geriye balık sofrasında olmaz sa olmazı olan yeşillikler oluyor bol olarak tere, nane,maydanoz, soğan ve limon oluyor aslında tek ölçü bile olsa bulgur pilavı yapabilirsiniz ama bu sebze kızartmaları ile sofrada devam edebilirsiniz eksikliği de hissedilmez aslında.

İftar sofrasında balığı fritözde hızlıca da kızartabilirsiniz mısır unu kızarmış olan mercan bağlı ile iftar sonrasının ana yemeği de hazır balıksız yapamayanlara bu sofra iyi gelecek ramazan boyunca sağlıklı iftar sofrası kurmaya bende istesem de insanın canı hiç akla gelmedik yemekleri bile çekebiliyor.

İftar sonrası tatlı imam sarığı ile  bu akşamki iftar menümüz hazır yanına mideyi rahatlatıcı olan meyan şerbeti servisi yapabilirsiniz hayırlı iftarlar.


Yorumlar

Popüler Yayınlar