2016 3 Temmuz Pazar Ramazan Menüsü – 28. Gün Ramazan Menüsü:

2016 3 Temmuz Pazar Ramazan Menüsü – 28. Gün Ramazan Menüsü:

Günlerden Pazar ve ramazan ayı son iki günü içendeyiz son misafir alacaklar olanlarınız yada ailesi ile son günlerin güzel akşamlarını geçirmek isteyenleriniz varsa erkenden mutfağa koyulma vakti geldi ramazan ayı boyunca elimden geldiğince sizlere iftar menüsü tavsiyeleri sundum günün son iki günü menüsü yazarken gerçekten hüzünleneceğim aklıma gelmezdi ramazan bitince bayram akşamı hep söylenen sözün ne kadar büyük bir dua olduğunu şimdi daha iyi alğılıyorum her senelere ulaştır. Ramazan bayramına ve oruca  her sene yetiştir bizi ya rabbi AMİN.

Ramazan-ı şerif-i artık yola çıktı  bizi terk etmeye hazırlanıyor hüzne boğulmamak mümkün değilken bayram sevinci sarmış durumda. Bayram geldiği için sevinen bir tek çocuklar mı bence değil anneniz babanız yaşıyorsa yaşınız kaç olursa olsun sizlerde hala çocuksunuz bence onlara hayırlı uzun ömürler versin rabbim. Ramazan ayı son günleri hafta sonuna gelmesi alışveriş kolaylığı getirdi bir çok kişi dışarıda iftar açsa da evde olanlarınız için günün iftar tavsiyesini hemen verilim.

Günün ramazan hadis-i şerif-i
Abdullah İbni Abbâs radıyallahu anhümâ‘dan rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Ramazan ayında yapılan umre, tam bir hac sayılır,  yahut da benimle birlikte yapılmış bir haccın yerini tutar.” (Buhârî, Umre 4)

2016 3 temmuz Pazar Ramazan Menüsü – 28. Gün Ramazan Menüsü:
Yoğurt çorbası
Mardin yöresi içli köftesi (ikbebet)
Etli bulgur pilavı
Yoğurtlu havuç salatası
Kalbura bastı
Meyan kökü şerbeti

Yaz mevsimi olduğunda soğuk olarak ta tüketilebilen yoğurt çorbası günün iftar menüsünde ilk tavsiyemiz evde ramazan dolayı az tüketim olduğundan ekşiyen yoğurtlarınız sizde bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

Ana yemek olarak Mardin yöresinde yapılan ve özel bir köftelik bulgur ile hazırlanan ikbebet nefis ama zahmetli bir yemek. lezzetini zahmetli olmasından anlayabilirsiniz aslında. Ana yemek olarak hazırlayacağınız ikbebet günün iftar menüsünün ikinci tarifi.

Sofrada iki çeşit bulgur olur mu demeyin canı çekince insanın iftar sofrasında çok mantık aramayın etli bulgur pilavını günün iftar sofrasında tavsiyemiz arasında.

Kavrulan havuç ile buluşan yoğurt ile harmanlanan havuç salatası ile günün iftar menüsü aşağı yukarı hazır oluyor.

Tatlı olarak ta bir çoğumuzun sevdiği ve kalbura bastı güzel bir tarif olacaktır kalbura bastı şerbetli bir tatlı olabilir ama iftar sonrası şeker ihtiyacı olanlara bire bir lezzet.

Yorumlar

Popüler Yayınlar