Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi - En Pratik Tarif
Mevsim artık bir çok sebze sera altı yetişmeye başlayalı
baya oldu eh o zaman bizde patlıcanları tariflerde başlayabiliriz. İftar için
hazırladığım tavuklu hünkar beğendi mevsimi gelmiştir. Yaz boyunca
hazırlayabileceğiniz bol bol, tüketebileceğiniz hünkar beğendi ana yemek olarak
nefis bir yemek.
Tavuğu önceden marine ettim daha lezzetli oluyor tarif adım
adım paylaştım patlıcanı önceden közleyip, eti önceden marine ederseniz,
yaklaşık 30 dakika da hazırlanıyor yani zaman sıkıntısı olmayan sıcak servis
olacağı için yanına pilavı yapana kadar hazır olacak bir ana yemek.
Tavuklu hünkar beğendi tarifi için gerekli malzemeler:
Tavuk marinesi için
1 tam tavuk göğsü
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Pul biber
Tuz
Beğendi malzemeleri için gerekli malzemeler:
3 adet kemer patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Begendi için öncelikle tavukları marine edelim. Marinelik malzemelirin
tümünü derinbir kapta karıştırın üzerine tavukları ekleyip hanmanlayın ağznı
kapatın ve en az 30 dakika olmak şartı ile buzdolabında bekletin ramazan için
ben 2 saat kadar bekledi.
Patlıcanları közleyin ve bekletecekseniz benim gibi limon
suyunu sıkın ve patlıcanların dış kısmına sürün kararma olmaması için benim
patlıcanlarda erken hazırlanıp iftara yakın saatte hazırladım için onlarda
limonlayıp buzdolabına kaldırdım.
Servisi sıcak olan et yemeklerinde en son pişen onlar olmalı
bu yüzden de ön hazırlıklar tamamlandıktan sonrası kolay oluyor.
Geçelim tavuklu beğendinin son aşamasına.
Marine olmuş tavukları tavaya alalım ve kendi kendine arada
karıştırarak pişirmeye bırakalım.
Tavuklar pişmeye yaklaşınca uzun sürmüyor zaten.
Beğendiyi yapmaya geçebiliriz.
Patlıcanları tahta üzerinde iyice dilimleyip kıyın ve
incecik olsun.
Tere yağını tencereye alın üzerine unu ilave edin unun kokusu
çıkana kadar kavurun kısık ateşte soğuk sütü ilave edin çırpma teli ile iyice
unu açın.
Patlıcanı ilave edin iyice karıştırın karabiber, tuz ekleyip
en son olarak kaşar peyniri ekleyin iyice karıştırın ve tencerenin ağzını
kapatın bu şekilde 5 dakika dinlensin.
Yemek masamız hazırsa beğendi geliyor o zaman. Beğendiyi tekrardan
karıştırın ve servis yapacağınız tabağa yayın ortası biraz çukur kenarları
dolgulu olsun.
Pişmiş tavukları üzerine alın maydanoz ile süsleyerek
servise hazır yiyenlere yapanlara afiyet olsun.
Patlıcan yemeyen çocuklar fark etmiyor bu tarif ile bunu da
belirteyim sofranızdan sevdikleriniz hiç eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder