Kışlık salamura yaprak nasıl hazırlanır? Salamura yaprak basmanın en pratik tarifi
Salamura yaprak basmanın en pratik tarifi ve en sağlam tarifi desem yeridir her kes bilir bu yöntemi ama nedense bizim kültürümüz yeniliğe çok açık olduğu gibi dener yanılır yine eskiye döner her şeyde olduğu gibi bu tarifte onlardan birisi bir çok tarif var ama yinede en çok tercih edilen tarif bu nedeni en güveniliri buda ondan tuzu fazla gibi görünür ama akşamdan suya koyanlar iyi bilir gider suyu iki kere değiştirirseniz mis gibi taptaze katkısız basılmış salamura yaprak gibisi var mı? yok elbet!
Kışa hazırlıklar tüm hızı ile sürüyor mevsim tam yaprak
zamanı mevsimin serin geçmesi ve hala devam eden yağmurlarla yaprak toplama
mevsimi hala devam ediyor taptaze olarak bende tamamen organik bağ yaprakları
ile hazırladım bu yıl yapraklarımı.
Yaprak sarması en çok tüketilen sarma ve dolma çeşitlerinin
başında geliyor. Kimisi dolmasını yapar kimisi sarmasını ikisinin arasında ki
fark ise çok basit kalınlık ve incelik ve sarma şekline göre isim değişiklik
gösteriliyor ve yaprağın cinsine göre beyaz üzüm yaprağı ve siyah üzüm
cinslerine göre yaprakların büyüklüğü belli oluyor çok büyük yaprakları
dolmalık daha küçük boyutlular ise sarmalık parmak gibi olanlar ve tek lokmalık
olarak sarılıyor.
Kışlık salamura yaprak nasıl hazırlanır?
1 çok farklı tarif var bu yıl en popüler olanı haşlanıp kavanozlara basılması ben hiç düşünmüyorum bu yöntemi daha önce susuz basmıştım büyük pişmanlık olmuştu benim için nedeni ben anneanne yöntemlerini tercih edenlerdenim nedeni hiç hayal kırıklığı olmaması. Her yıl aynı basıyorum ve hiç bozulma olmuyor işte en basitinden yaprak sarması salamurası hazırlanışı.
1 çok farklı tarif var bu yıl en popüler olanı haşlanıp kavanozlara basılması ben hiç düşünmüyorum bu yöntemi daha önce susuz basmıştım büyük pişmanlık olmuştu benim için nedeni ben anneanne yöntemlerini tercih edenlerdenim nedeni hiç hayal kırıklığı olmaması. Her yıl aynı basıyorum ve hiç bozulma olmuyor işte en basitinden yaprak sarması salamurası hazırlanışı.
Yaprak salamurası yapmanın ölçüsü elinizdeki yaprağa göre
hazırlayabilirsiniz ölçü yok yumurta ayarı olduğu için salamura hangi kaba
koydunuz ve ne kadar yaptığınız çok önemi yok salamura yapacağınız asma
yaprakları sapları sağlam olması yeterli onun dışında hiç bir sıkıntısı yok, salamura yaprak basmanın en pratik tarifi .
Asma yaprağını ben yıkamadan yapıyorum çünkü sabah erkenden
topladım daha güneş doğmamış ve ilaçlama yapılmadığı için içim çok rahat
olduğundan yıkamadım aynı zamanda sürekli olarak çiğ yağdığı için gerekli olmaz
bunu köyde yaşayanlar iyi bilir.
Kışlık yaprak salamurası hazırlanışı:
Salamuralık kalın tuz
1 adet yıkanmış yumurta
Yaprağı basmak için sağlam kapaklı plastik veya cam kavanoz
Asma yaprağı
Yaprakları kutuya yerleştirin
Temiz dinlenmiş suya tuzu ilave edin 3 yemek kaşığı ilave
ettim ben karıştırdım gerek kalmadı tekrar koymama yumurta gördüğünüz ayarda
yükselince yeterli oluyor.
Ardından sıkıca bastığınız yaprağın üstüne yavaş yavaş, suyu
boşaltın ağzını hemen kapatmayın biraz sonra tekrar koyun yaprak suyu çekiyor 2
saat kadar ben suyu çekmesini bekledim yaprakları elimle arada bir yerleştirdim
aşağıya doğru sonrasında son olarak üstüne az kaya tuzu daha ekledim son olarak
su ayarını yaptım buzdolabı poşeti yerleştirdim ve kapak kısmını iyice kurulayın ve sıkıca kapatın işlem tamam, seneye bahara kadar kullanmak için buda kilerdeki yerini aldı.
1 ay sonrasında yemeye hazır oluyor bu hali ile bu yılın
kışa hazırlıkları devam ediyor salamura asma yaprakları da hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder