Kabaklı Omlet Tarifi - Kaşarlı taze kabak omleti tarifi
Kabaklı Omlet Tarifi - Kaşarlı taze kabak omleti tarifi nefis bir tarif kahvaltı için değişik tarifler arayanlar varsa koyun içine sevdiğiniz peynir çeşidini hem protein hem sebze daha ne olsun!
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi omletler listesine bir
yenisi daha eklensin mi? eklensin! Hemde yaz mevsimi boyunca severek
yapacağınız çocuklarınıza sevdireceğiniz bir omlet bu.
Mevsim artık yaz bahçe bostanları olanlar iyi bilir
kabakların cinsleri vardır, yeşil kabaklar ama girit kabağı değil elbet, Hatay’lı olanlar, ilçe ve köylerinde yaşayanlar bostan yaparlar, bahçesi olanlar yetiştirirler beyaz ve yeşil olarak hiç
sulama yapılmasa bile olan kabak cinslerimiz var bizim, bir gün toplamaz iseniz
ertesi güne onlar artık dolmalık olarak kullanamazsınız zaten de dolmalık değildir
ya cinsi ondan. Büyük boy kabaklar kalabalık sofralar için o vakit omlet
yapılır.
Taze kabakları çocuklara yedirmek biraz zor oluyor bu
tarifte hiç kabak yemeyen çocuklarınız varsa böyle bir tarifte hiç kabak
olduğunu söylemez iseniz onlar hiç farkına varmazlar bile.
Kabak omleti farklı tarifleri de var onlara da sıra gelecek yaptıkça paylaşırım. Sofraları renkli sevenler denim ben, her zamanki
gibi sütün yumuşaklığı, baharatların verdiği lezzeti, ve tabi ki mevsimin
sebzelerini buluşturmayı çok seviyorum sofralar için.
Kabak omleti ne kadar zamanda hazır oluyor?
Kahvaltıda kabak
omleti yapmak vakit almıyor çay demini alana kadar hazır kabak omleti.
20 dakikaya 4 kişilik kabak omleti yapılabiliyor.
Kabak omleti için gerekli malzemeler:
1 büyük boy yerli kabak bostandan topladığım için bu konuda
ölçüyü şöyle anlatayım 2 çorba kasesi kadar
2 adet kapya biber ( büyük boy ise 1 adet yeterli)
4 adet yumurta
1 tutam dereotu
3 yemek kaşığı kaşar
1 çay bardağı un
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Kabak omleti hazırlanışı:
Kabakları yıkayın uç kısmını ve arka kısmını kesin ve rendeden
geçirin. Suyunu iyice sıkın tavaya alın.
Kapya biberi doğrayın tavaya ilave edin, 1 yemek kaşığı
sıvı yağda soteleyin yaklaşık 5-7 dakikada kabaklar kendini bırakıyor. Soğumaya alın.
Kabak omleti tarifi için diğer hazırlıklara geçelim hemen.
Yumurtaları derin bir kaba kırın, üzerine sütü ilave edin
iyice çırpın, unu, baharatları ekleyin iyice çırpın un topaklanma yapmamasına
dikkat edin akıcı bir kıvam olması lazım.
Üzerine soğumuş kabak sotesini, dere otunu ve kaşarı ekleyin
iyice karıştırın çok az yağladığınız ısınmış tavaya 1 kaç yemek kaşığı dökün ve
yayın arkası pişince çevirin diğer tarafı da pişince servise hazır.
Omlet pişirirken her döktüğünüzde göz ayarı dört pasta
tabağı büyüklüğünde yerleştirin tavaya böylelikle içi çiğ kalmaz.
Dileyenler lorlu, veya antep peyniri ile de yapabilir çok
lezzetli oluyor şimdiden deneyenlere özellikle küçük çocuğu olan sebze yemeyen
annelere tavsiyemdir. Sofranızda ne olursa olsun sevdikleriniz eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder