Katmer Tarifi - Gaziantep'in meşhur kahvaltılığı en pratik hali

Gaziantep'in en sevilen kahvaltılıkların dan birisidir öyleye kadar bir çok fırında tüketebileceğiniz bir lezzettir katmer özel mekanlar bir hayli var çok geniş bir mutfağa sahip Antep, de aynı komşusu olan Hatay gibi...

Eeeh bizimkisi evde yapılabilir bir tarif pazar kahvaltılarınız-a eşlik edecek nefis bir tarif.

Gaziantep katmerini biz en pratik hali ile hazırladım ve tabii günlük yufka ile baklava yufkası daha önce denedim pek başarılı olmadı tavada pek güzel olmuyor fırın için aynı şeyi söyleyemem tabi ki.

 Evde Gaziantep, katmeri ne kadar da hazır olur:

15-20 dakika gibi kısa sürede yani kısaca çay demeni alana kadar hazır olacak bir tarif. Uzun zamandır yapmamıştım her gün mevsiminde hazırladığım omletler ve farklı salatalar ile kahvaltı sofralarını hazırlıyorum kahvaltılık tariflerime göz atmanızı öneririm.

Katmer için gerekli malzemeler:

1 adet yufka (günlük taze olması şart)
2 yemek kaşığı dolusu fıstık
1 yemek kaşığı içi için tereyağı
1 yemek kaşığı kaymak
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için:
pudra şekeri fıstık

Pişirirken kullanmak için tereyağı

Katmer hazırlanışı:

günlük taze yufkayı tezgaha serin orta kısmına, tere yağını, kaymak, fıstık ve pudra şekerini ilave edin sonra fotoğraftaki gibi kapatın.

Tere yağını ilave edin tavaya katmeri alın üstüne tavanın altını açın orta hararetli olarak iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

Küçük parçalar halinde dilimleyin ve üzerine fıstık ve pudra şekeri ilave edin servise hazır.

sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar