Yumurtalı Piyaz Tarifi-Yumurtalı Piyaz Nasıl Yapılır?

Yumurtalı Piyaz Tarifi-Yumurtalı Piyaz Nasıl Yapılır? 
Fasulye ile yapılan tarifler az gibi görülebilir ama aslında öyle değildir. Piyaz yaparım sık olmasa da ama yumurtalı piyaz ayrı bir yeri vardır. Piyaz da malzemeler aslında özgünce kullanabilirsiniz biber seven biber, bol yeşil malzemelerde kullanabilirsiniz.  Domates, zeytin, karalahana, sarı biber ve daha sayamadığım bir çok malzeme koyabilirsiniz mutfakta ne varsa oda olur diyebilirim.

Piyazı yapmak için ayrıca fasulye haşlamanıza gerek yok. Ben fasulye haşlandıktan sonra asla ve asla difrize koymuyorum onu bir defa denedim bir daha asla yapmam o hatayı. Kuru fasulye buzdolabında ağzı kapalı saklama kaplarında 3 gün boyunca tazeliğini koruyor ama üç günü asla geçirmem. Benim buzdolabım bosh marka ve ayrıca sebze ve meyveleri daha taze tutması için ayrı bölmesi var genellikle o bölmede saklıyorum ve bozulmadan tüketiyorum. Piyaz günleriniz içinde güzel bir tarif olabilir ama yumurta koymamanız gerek. Gün yapanlar iyi bilir oldukça kalabalık oluyor buda kuru fasulyenin bereketinden faydalanabilirsiniz.

Salata tarifi arayanlar elinizin altında hazırlayacağınız bir tarif olma özelliği taşıyor. Yaparken limon ve zeytinyağı önceden çırpın ve üzerine dökün limon ve zeytinyağı asidi ortaya daha farklı bir aroma kazandıracaktır.

Fasulyeyi mutlaka suyunu iki defa değiştirin akşamdan ıslatın böylelikle gazı kalmayacaktır. Haşladığınız fasulyeleri mutlaka ama mutlaka sudan geçirin böylelikle daha tane ve diri olacaktır. Haşlanan fasulyenin bazılarının kabukları çıkıyor onları salatada boş boş durmaması için kabukları elle seçebilirsiniz.

İyi bir piyaz yapmak için bol malzeme yerine fasulyesini daha yoğun ama mutlaka kırmızı soğan tercih edin aradaki farkı göreceksiniz.

Piyaz yinede gaz yapacaktır bunu bir nebze azaltmak için piyazınıza kimyon atabilirsiniz tabi sizin damak tadınıza bağlı.

Yumurtalı Piyaz İçin Malzemeler:
1 kase haşlanmış kabukları varsa ayıklanmış fasulye
1 adet yumurta
5-6 adet siyah zeytin
Yarım küçük boy kırmızı soğan
3 adet çeri domates
1 miktar karalahana
1 tutam maydanoz
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Üzeri İçin:
1 dal dereotu

Yumurtalı Piyaz Hazırlanışı:

Soğanı, maydanozu ve karalahanayı incecik kıyalım ve karıştırma kabına alalım.

Domatesleri dilim dilim doğrayalım ve karıştırma kabına alalım.

Fasulyeyi kabukları varsa ayıklayalım ve karıştırma kabına alalım tuzunu ilave edelim.

Limon sıkalım ve zeytinyağı ilave edip iyice karıştıralım piyazın üstüne dağınık şekilde dökelim ve ezmeden harmanlayalım ve servis tabağına alalım.

Haşlanmış yumurtayı soyalım ve dört eşit parçaya bölelim ve piyazın üstüne yerleştirelim.

Dereotunu incecik kıyalım ve yumurtalı piyazın üsteni serpiştirelim.


Servise hazır iyi bir balık yemeği yanına veya et yemeği yanında harika bir lezzet olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar