Yumurtalı Piyaz Tarifi-Yumurtalı Piyaz Nasıl Yapılır?
Yumurtalı Piyaz Tarifi-Yumurtalı Piyaz Nasıl Yapılır?
Fasulye ile yapılan tarifler az gibi görülebilir ama aslında
öyle değildir. Piyaz yaparım sık olmasa da ama yumurtalı piyaz ayrı bir yeri
vardır. Piyaz da malzemeler aslında özgünce kullanabilirsiniz biber seven biber,
bol yeşil malzemelerde kullanabilirsiniz. Domates, zeytin, karalahana, sarı biber ve
daha sayamadığım bir çok malzeme koyabilirsiniz mutfakta ne varsa oda olur
diyebilirim.
Piyazı yapmak için ayrıca fasulye haşlamanıza gerek yok. Ben
fasulye haşlandıktan sonra asla ve asla difrize koymuyorum onu bir defa denedim
bir daha asla yapmam o hatayı. Kuru fasulye buzdolabında ağzı kapalı saklama
kaplarında 3 gün boyunca tazeliğini koruyor ama üç günü asla geçirmem. Benim buzdolabım
bosh marka ve ayrıca sebze ve meyveleri daha taze tutması için ayrı bölmesi var
genellikle o bölmede saklıyorum ve bozulmadan tüketiyorum. Piyaz günleriniz
içinde güzel bir tarif olabilir ama yumurta koymamanız gerek. Gün yapanlar iyi
bilir oldukça kalabalık oluyor buda kuru fasulyenin bereketinden faydalanabilirsiniz.
Salata tarifi arayanlar elinizin altında hazırlayacağınız
bir tarif olma özelliği taşıyor. Yaparken limon ve zeytinyağı önceden çırpın ve
üzerine dökün limon ve zeytinyağı asidi ortaya daha farklı bir aroma
kazandıracaktır.
Fasulyeyi mutlaka suyunu iki defa değiştirin akşamdan
ıslatın böylelikle gazı kalmayacaktır. Haşladığınız fasulyeleri mutlaka ama
mutlaka sudan geçirin böylelikle daha tane ve diri olacaktır. Haşlanan
fasulyenin bazılarının kabukları çıkıyor onları salatada boş boş durmaması için
kabukları elle seçebilirsiniz.
İyi bir piyaz yapmak için bol malzeme yerine fasulyesini
daha yoğun ama mutlaka kırmızı soğan tercih edin aradaki farkı göreceksiniz.
Piyaz yinede gaz yapacaktır bunu bir nebze azaltmak için
piyazınıza kimyon atabilirsiniz tabi sizin damak tadınıza bağlı.
Yumurtalı Piyaz İçin Malzemeler:
1 kase haşlanmış kabukları varsa ayıklanmış fasulye
1 adet yumurta
5-6 adet siyah zeytin
Yarım küçük boy kırmızı soğan
3 adet çeri domates
1 miktar karalahana
1 tutam maydanoz
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Üzeri İçin:
1 dal dereotu
Yumurtalı Piyaz Hazırlanışı:
Soğanı, maydanozu ve karalahanayı incecik kıyalım ve
karıştırma kabına alalım.
Domatesleri dilim dilim doğrayalım ve karıştırma kabına
alalım.
Fasulyeyi kabukları varsa ayıklayalım ve karıştırma kabına
alalım tuzunu ilave edelim.
Limon sıkalım ve zeytinyağı ilave edip iyice karıştıralım
piyazın üstüne dağınık şekilde dökelim ve ezmeden harmanlayalım ve servis
tabağına alalım.
Haşlanmış yumurtayı soyalım ve dört eşit parçaya bölelim ve
piyazın üstüne yerleştirelim.
Dereotunu incecik kıyalım ve yumurtalı piyazın üsteni
serpiştirelim.
Servise hazır iyi bir balık yemeği yanına veya et yemeği
yanında harika bir lezzet olur.
Yorumlar
Yorum Gönder