Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi- Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi- Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Mercimekli pilavı çocukken kimse bana yediremezdi nedense
kendi çocuklarım da çok iştahla yemiyor yılda en fazla dört beş defa yaptığım
pilav çeşitlerinden birisidir. Mercimekli pilav tarifinde aslında bilindik bir
tarif bir çok kişi için oydukça basit bir tarif olmasına rağmen bir çok kişi yalnız
tüketmez bu yemeği kalabalık sofralarda daha lezzetli olur yanında sumak
turşusu ve biber olmazsa olmaz bu tarif için. Yeşil mercimekli bulgur pilavı
varsa orada mutlaka turşu olmalı turşu çeşidi fark etmez ama en çok tercih
edileni lahana ve biber olur acı sevenlere için süs biber tercih edilir.
Mercimek kuru baklagiller arasında yerini alıyor ve oldukça
besin değeri yüksek bir baklagildir ama sofralarda fazla görmeyiz. Böreklerde,
pilavlarda, salatalarda, kullanılan mercimeğin fazla tarifi ne yazık ki yok.
Mercimek lif yönünden oldukça zengin ama sindirimi uzun süren ve kana karışma
süresi de oldukça yavaştır. Anne sütü için önemlidir emziren anneler rahatlıkla
tüketilebilir ama bebeğiniz gaz sorunu varsa içine kimyon atarak tüketmelisiniz.
Kansızlıkla ve diyet yapanlar için harika bir besin olarak değerlendirebilinir.
Yeşil mercimek tariflere göz atmama rağmen fazla tarif göremedim kendimde 5-6
tarif biliyorum zaten onları da en kısa sürede yüklemeye çalışacağım.
Yeşil mercimekli pilav köy bulguru ile deneyin derim çok daha lezzetli bir tat ortaya çıkıyor o zaman. Yeşil mercimekli bulgur pilavını yapacak
olanlar nelere dikkat etmeli sorusuna gelirsek zamanınız varsa mercimeği
elinizi yakacak kadar sıcak suda önceden bekletin vaktiniz yoksa direk kaynar
suda haşlayabilirsiniz.
Yeşil mercimekte gaz yapacaktır bu yüzden yerken veya
haşlarken kaşık ucu ile kimyon ilave edebilirsiniz.
Yeşil mercimekli pilav hazırlanışı uzun sürmediğinden ve
sıcak tüketilmesi gereken bir pilav olduğundan sofra hazırlığınızda en son
yeşil mercimekli bulgur pilavını yapın sıcak sıcak sofrada daha güzel
tüketilecektir.
Yeşil mercimekli bulgur pilavını sevmeyenler için alternatif
yok mu? Var tabi ki bulgur yerine pirinç
kullanabilirsiniz ayrı bir lezzet çıkıyor otaya tarif aynı uygulamanız yeterli
olacaktır ama pirinci tuzlu ve limonlu suda ıslatmayı unutmayın.
Yeşil mercimekli pilav yapacak olanlara alternatif olarak
zeytinyağı tüketemeyenler mısırözü tercih edebilirsiniz.
Yeşil mercimekli bulgur pilavı tarifimize buyurun umarım
beğenirsiniz.
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 kase iri bulgur
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
Tuz
Servis için turşu.
2,5 kasa sıcak su (bulguru ölçtügünüz kase ile)
Haşlamak için sıcak su

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Hazırlanışı:
Mercimekleri ben ıslatmaya vaktin olmadığı için iyice
yıkadım ayıkladım ve direk olarak kaynar suyda haşlamaya aldım
Haşlanan mercimekleri suyunu süzdüm ve tencereye bulguru öçlüğüm
kase ile 2,5 kase kaynar su ilave ettim üzerine mercimekleri boşaltım, üzerine
bulguru da ilave ettim bu aşamada pilavın tuzunu atalım tuz ayarını kendi ağız
tadımıza göre atalım.
Pilavın in kısık ateşte demlene demlene pişmesi için
bırakalım.
Soğanı iri bölelim ve ince ince doğrayalım zeytinyağını
tavaya alalım ısınan zeytinyağının içine soğanları ilave edelim ve kavrulmaya
bırakalım.
Pişen yeşil mercimekli bulgur pilavını ocaktan alalım ve
üzerine kavrulan soğanı boşaltalım burada dikkat edelim yağ sıçrama yapıyor.
Sonra yavaşça karıştıralım ve demlenmeye alalım.5-8 dakika demlenen pilav afiyetle tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder