Patlıcanlı Milföy Börek Tarifi - Pratik Milföy Börek Nasıl Yapılır?
Patlıcanlı Milföy Börek Tarifi - Pratik Milföy Börek Nasıl Yapılır?
Milföy hamurundan börek yapmanın en güzel yanı kabarıp
kabarmayacağı konusunda bir tereddüt’ünüzün olmamasıdır. Milföy hamurundan bir
çok tarif uygulamak mümkün olması ve hamurun hemen çözülüp iç malzeme ile buluşturulup
30 dakika gibi kısa bir sürüde yenmeye hazır olması hamuru her evde cazip hale
getiriyor. Milföy börekleri iç malzemesi sizin elinizdedir her zaman sosis,
salam, sucuk, peynir çeşitleri, çökelek çeşitleri, kıyma, tavuk, hindi, ıspanak
ve sebzelerle birçok farklı lezzete ulaşabilirsiniz milföy hamuru ile. Her evde
elinizin altında olması gereken listesinde milföy hamuru da bulundurun bunun
avantajını görürsünüz.
Sıkışık anınızda milföy böreği yapmak size güzel bir sunum
sıcak bir lezzet kısa zamanda pratik bir tarif alternatifi getirecektir. Milföy
hamurunu kullanalar iyi bilir fırın derecesini tam ayarında yaptıysanız ( bu
fırınınızın markası ve pişirme süresini değiştirecektir) o zaman sorun yok iç
malzeme hazırlamakta zor değil maydanoz ile üç farklı peynir çeşidinden
yapacağınız milföy böreği denemenizi öneririm harika oluyor.
Milföy hamurunu kendinizde hazırlayabilirsiniz bir çok tarif
var ama ben Oktay ustadan almıştım tam anlamı ile harika olmuştu aydığınız
tarif ve tarifi veren kişi çok önemlidir anlatımı ve tarifleri tartışmasız olan
Oktay usta, bir çok tarifini denemiştim uzun yıllar seyircisi olmuşumdur
denediğim tariflerde yüzde yüz memnun kalmıştım sizde onluna küre.tv internet
sitesinden tarifi bulabilirsiniz hala vardır.
Milföylü börek tarifleri arasında evlerine konuk olduğum
kişiler tarafından değişik bir tarif tattım milföylü patlıcan içli bir tarif
ama kaşar peyniri yerine krem veya üçgen peynir tercih edilmiş buda patlıcanla
buluşunca oldukça farklılaşmış lezzet.
Milföy börek yapılışı sırasında birkaç tüyo da almayı ihmal
etmedim eeee çok okuyan mı? Çok gezen mi? Bilir sorusu burada karşımıza çıkıyor
çok gezen biliyor gerçekten gördüklerine merak ile bakanlar diyebiliriz
aslında.
Milföylü börek yapılışı sırasında fırını önceden ısıtmış beyefendi
sebep hamurun içindeki yağlar ve iç malzemesinin fazla pişmemesini istemiş bu
çok önemli bir püf noktası diyerek dile getirdi.
Milföylü kolay börek tarifleri arasında olduğunu beyefendi malzeme
listesi ve yapılışını tek tek üşünmeden anlattı işte patlıcanlı milföy börek
tarifi yapılışı ve malzeme listesi….
Patlıcanlı Milföy Börek İçin Malzemeler:
1 paket milföy hamur (süperfresh)
2 adet kemer orta boy patlıcan
1 paket üçgen peynir (içim kullanmış)
1 tutam maydanoz
Tuz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Patlıcanlı Milföy Börek Yapılışı:
Patlıcanları söndürelim ister fırında ister ocakta fark etmez.
Milföy hamurunuz difrizde ise akşamdan alt tarafa almayı
ihmal etmeyin, yapmaya başlamadan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarın.
Patlıcanları soyma işlemine başlamadan önce fırını
çalıştırın 150, derecede.
Patlıcanları soyun ve olabildiğince küçük doğrayın (zar
büyüklüğünde) karıştırma kabına alalım üzerine peynirleri de zar büyüklüğünde
doğradıktan sonra karıştırma ilave edelim.
Yıkanmış maydanozları ince ince doğradıktan sonra patlıcan
harcı hazır tuz tercih ederseniz ilave edebilirsiniz iyice harmanlayalım ve
milföylerin üçgen gibi düşünerek yarısına iç harçtan koyalım ve kapatalım.
Tüm işlemi milföy hamurları ve iç malzeme bitene kadar
yapalım en son üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu ile tarifi
bitirelim.
Fırına verdikten sonra fırın derecesini 200 dereceye
getirelim siz kendi fırın pişirme ayarına göre ayarlarsanız daha iyi
olacaktır.
Üzerleri ve alt kısmı kızarınca fırından alalım peynirler
içinde erimiş ve dışı çıtır çıtır içi yumuşacık kıvamlı bir milföy böreği
tercih edenlere yapanlara afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder