Bol Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi - Nefis Pilav Tarifi

Bol Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi - Nefis Pilav Tarifi
Pilav yapmanın en güzel yanı pirinç olsun bulgur olsun şehriye olsun firik olsun içine bir çok malzeme ile yapabilmenizdir. Pilav yapmak isteyene tarif mi yok derim her zaman çünkü çok çeşitli tarileri var. Kış mevsimi gelince en çok başvurduğumuz ise yaz ve ilkbahar mevsiminde olan sebzelerin garnütür hali ile konserve yapılmış ve onlarla en pratik hali ile pilav yapmak oluyor. Pilav yapmak isteyenler için güzel ve değişik bir tarifte usta aşçıdan bazları hazır malzeme bazıları ise kendi kattığı elinin altındaki malzemelerle harika bir lezzet ile sofraya renk katmakla kalmamış ayrıca harika olmuştu.

Nefis bir pilav tarifi diye buna denir tüm ayrıntıları ve püf noktaları ile bu pilavı yapan herkes çok memnun kalacak ustasından bol sebzeli pilav tarifi.

Pilavı yapan ben değilim ama aşçı olan erkan usta hemen tarifi kapmayı da ihmal etmiyorum hani. Eeee bir blogunuz varsa konuda yemekse ne var ne yok hangi aşamalarda hangi işlem yapılmalı püf noktası neler en doğru şekilde yapmanın yollarını sormadan edemiyorum. Usta aşçı için bu kadar basit bir yemek mi aldın diye soranlara aşçının mutfağında konuk olmayı dört gözle bekliyorum doğrusu tarifleri ve deneyimleri ile bloguma özel bir tarif sözü aldım ilk fırsatta olacak. Ama bi 2016 yılında gözüküyor malum yeni yıl için geri sayım başlamışken yılbaşı programları için kollar sıvanmış ve aşçılar için oldukça yoğun bir malum.

Biz gelelim pilavımıza kendisi pilavın adını karışık garnütürlü pilav da denilebilir bol sebzeli olarak adlandırmanın en doğrusu olduğunu söyledi malzemeleri sıralayınca neden bu isim olduğunu sizde iyi anlayacaksınız soraya özel bir lezzet çıkarmak istiyorsanız bu tarif tam size göre.

Sofranızda bol vitaminli bir lezzet istiyorsanız bu tarif tam sizlik.
Sofranızda basit değil görüntüsü kokusu ve lezzeti ile yemek yemenin verdiği hazzı yaşamak istiyorasanız bu tarifi deneyin işte nefis yemek tarifi.

Bol Sebzeli Pirinç Pilav İçin Gerekli Malzemeler:
2 Su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Haşlanmış mısır 2 yemek kaşığı (konservede olur)
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy kabak
2 yemek kaşığı bezelye
2 adet et bulyon
Tepeleme çay kaşığı Karabiber,
Tuz
2,5 su bardağı sıcak su ( kaynar su olmaması gerekiyor yoksa pirinç ile kaynar su buluşursa pirinçler kırılmalar olur buda pilavı istediğimiz gibi tane tane olması yerine birbirine yapışmış bir pirinç elde etmenize sebep olur.




Bol Sebzeli Pirinç Pilavı Hazırlanışı:
Pirinci 15 dakika el yakmayacak sıcaklıkta tuzlu ve limonlu suda ıslatalım.

Kabağı küçük küçük ve eşit incelikte doğrayalım ve haşlayalım( haşlama ne çok ne de az olsun kabaklar aşırı haşlanırsa pilavda dağılır pişmeye yakın bir haşlama yeteri olacaktır)

Havucu soyalım ve onu da kabaklar gibi eşit büyüklükte ve küçük küçük doğradıktan sonra onları da haşlayalım.

Bezelye ve mısır konserve olarak kullanmış usta.

Pirinci süzelim ve tüm malzemeler elimizin altında olduğunda göre pilavı sebzelerle buluşturmaya hazırız.

Tereyağını ocağa alalım ve eriyince üzerine yıkanmış süzülmüş pirinci ekleyelim.

Pirinci en az 7-9 dakika arası kısık ateşte iyice kavuralım bu kavurma işlemi çok önemli.

2.5 sıcak suda iki adet knorr et bulyonu eritelim ve kavrulan pirinçlerin üzerine yavaş yavaş ilave edelim hemen pirinçleri karıştırmayın bir dakika sonra yavaşça pirinçleri karıştıralım.

Üzerine haşlanmış veya korserve olan sebzeleri ilave edelim ve üzerine karabiber atıp iyice karıştırdıktan sonra en kaynamaya bırakalım, kaynayan pilavı en kısık ateşte pişirelim.

Pişen pilavı hiç karıştırmadan üzerine havlu kağıt yayalım ve 10 dakika demlendirelim servise hazır olan pilav sunumu size kalmış.


Bu pilav tarifini et yemekleri yanında hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar