Tavada Mercan Balığı Tarifi - Tavada Az Yağda Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?
Tavada Mercan Balığı Tarifi - Tavada Az Yağda Mercan Balığı
Nasıl Pişirilir?
Nisan ve Mayıs aylarında tüketebileceğiniz en lezzetli
balıklar arasında olan mercanın tam mevsimi şu anda tüketmek isteyenler
tezgahlarda taze taze bulabilirler.
Mercan balığı tüm balıklar gibi A, B ve D vitaminleri içinde
barındırıyor. Eğe, Çanakkale ve Marmara denizinde bulunan mercan balığı
boyutlarına göre de adlandırılıyor aslında ama biz topluca boyutlarına göre
isimlerini bilmesek de kısaca mercan balığı olarak biliyoruz yemesi lezzetli
olan mercanı tüketmek isteyenlere mevsiminde bol bol tüketmenizi tavsiye ederek
hemen ayrıntılara geçelim.
Günlerden balık olsun diyorsanız tavada az yağda
tüketebileceğiniz lezzetli tava balıkları arasında olan yemesi biraz zahmetli
olsa da lezzetine diyecek yok. Balık yemeyi her zaman istesem de alışkanlık
yapamıyorum ben istesem çocuklar istemez ara sıra yaparız evde balık yemenin
faydaları saymakla bitmez ama fırın balıkları yerine az yağda daha lezzetli
halde tüketmekte ayrı bir yeri var damaklarımızda.
Mercan balığı yemenin en lezzetli yanı yanındaki mevsim
salataları oluyor diyette olanlar için çok az yağda kızartabilirsiniz benim
kilo vermek ile sıkıntılarım var yemek yapmaktan da yemek tüketmekten de büyük
bir haz aldığım için bırakamıyorum. Vazgeçemiyorum yemek yemekten ama porsiyonlarımı
artık daha az yağlı ve tuzu azalta bildiğim kadar azalttım bu bile 2 kilo
vermemi sağladı yani yemek yerken de kilo verilebiliyor muş kızlar sizde
deneyin.
Diyet yerine daha sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih edin
ben mercan balığını pişirirken teflon tavada sadece 1 çorba kaşığı sıvıyağ
kullanarak pişirdim oldukça lezzetliydi sizlerde yapar ve beğenirsiniz umarım.
Mercan balığı fırında yapmak isteyenlere tavsiyem var
alüminyum folyo kullanarak harika bir lezzet çıkarabilirsiniz sofraya kısaca
balıkları temizleyin ve üzerine tuzunu kekik ve arzu ettiğiniz baharatları
ekleyin limonlayın ve sarın ve fırına sürün pişmesi hızlı mercan balığı
etlerinin ise lokum gibi piştiğini göreceksiniz.
Mercan balığı yanına limon soslu havuç salatası tarifinde
hemen tarifini vereyim.
1 adet orta boy havuç
Yarım adet limon suyu
Tuz ve yağ kullanmadım malum yiyeceklerin tuzu ve yağı
yeterli oluyor.
Havucu yıkayıp ve rendeleyelim ve üzerine limonu gezdirip
yarım saat buzdolabın da bekletelim limon ile havuç iyice birbirine aromalarını
birleşince yemesi ayrı bir lezzetli oluyor.
Karalahana salatasını da aynı şekilde yaptım ve en az yine
yarım saat yine buzdolabında beklettim.
Gerisi teferruat zaten.
Mercan balığı diyette olanlara fırında veya çok az yağ
kullanarak hazırlayabilirler.
Balık yanına hangi çorba yapılmalı?
Sizlerde benim gibi annenizden ve bugüne kadar balıkların
yanına yapılan çorbaların arasında olan mercimek çorbası geldiyse aklınıza
tercih edin süzme mercimek çorbası yaparsanız daha iyi olur balıkla birlikte
balık tercihi de olabilir ama ben nedense hiç tercih etmem.
Tavada Mercan Balığı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
1 kilo mercan balığı
3 yemek kaşığı mısır unu
Pulbiber
Kimyon
Tuz
Kızartmak için 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Servis için limon
Tavada Mercan Balığı Hazırlanışı:
Balıkları temizlenmiş olabilir ama mutlaka kenarlarda pullar
kalıyor iyice temizledim özellikle kanat alt kısımlarında kalabiliyor.
İç kısımlarında kalan kalıntılardan arındırdıktan sonra
süzgece alalım iyice süzülsün.
Mısır unu ve baharatları iyice karıştıralım ve balıkları
iyice harmanlayalım.
Sıvıyağın sadece teflon tavaya çok az olarak dökelim ve
balıkları üzerine ısındıktan sonra yerleştirelim ve arkalı önlü iyice
pişirelim.
Pişen balıkları havlu kağıda alalım ve ilk sıcaklığı geçer
geçmez servis yapalım.
Masanızda sevdikleriniz eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder