Zeynep Hamını Gün Masasına Buyurun – Düzenli Bir Gün Menüsü Nasıl Oluşturulur?

Zeynep Hamını Gün Masasına Buyurun – Özel ve Düzenli Bir Gün Menüsü Nasıl Oluşturulur?

Gün menülerine devam hepimiz belki çok hamarat değilizdir veya misafir geldiğinde günlerde ne yapsam sorusu hepimizin kafasını yorar bu gibi durumlarda sayfamı ziyaret etmenizde büyük fayda var birçok farklı gün menülerini sayfamda bulabilirsiniz.

Gün menülerinizi oluştururken her zaman severek yaptığınız sürece ve masanızda sevdiklerinizi güler yüzünüzle karşıladığınız sürece gerisine boş verin gününüzün tadını çıkarın.

Günlerden Zeynep hanımın günü kadın günlerinde hamaratlığını gösteren hali ile evde yemek ve pasta yapıp satan Zeynep hanım gün sofrasını bizimle paylaştığı için teşekkür ederiz.

Zeynep hanım yaşının küçük olmasına rağmen tam bir mutfak aşığı titizlikte üstüne tanımadığım iki çocuk annesi olmasına rağmen büyük önem vererek yapıyor. Pasta ve yemekleri lezzetine diyecek yok zevk meselesi değil bu merak ve severek işini önemsemek diyebilirim.

Eeee yemek yapmayı seven birisinin günündeyseniz masası da bu kadar güzel olur işte.
Yemek pörtföyünüz geniş olunca şunu da yapayım buda eksik olmasın aman şu gerek derseniz masanız böyle dolu dolu olur.

Zeynep hanım menüsünde büyük bir titizlikle hazırlamış masada her şey olmasına rağmen düzene önem veren birisi olarak dağınıklıktan şiddetle kaçınan ve karmakarışık bir görüntü yerine yerli yerinde duran titizlikle yapılmış yemekler kadar düzende gözden kaçmıyor.

Günlerde karmakarışık görüntülerde oluyor zamanla ama Zeynep hanım sofrasında göze hitap etmeyi de bilmiş sizce de öyle değimli.

Zeynep hanımın gününden tariflerine hemen bi sıralayalım.

Çiğ köfte yapmak büyük bir emek ister iyi yoğrulmazsa ve baharatlarını doğru almadıysanız eksik olur tadını beğenmediğiniz gibi yiyemezsiniz de emeğiniz de boşa gider etsiz çiğ köfte yapmayı her zaman tercih etmek gerek yada daha doğrusu etsiz olması benim tercihimdir. Etli çiğ köfte hele de yaz aylarında alerji ve zehirlenmelere neden olur bunun altını çizelim.

Etsiz Çiğ köfteyi ana öğün olarak tercih eden Zeynep hanım bol acılı hakkını vererek yaptığı etsiz çiğ köfte ile ilk gün menüsünü oluşturmuş. Yanına lavaşı ve etsiz çiğ köftenin olmazsa olmazı tabi ki marulu ve limonu unutmamış severek yenilecek bir çiğ köfte servisi olmuş.

Genelde birkaç defa rast gelmişimdir günlerde veya ikindi çaylarında etsiz çiğ köfte varsa yanında mutlaka börek servisi ile geliyor acının üstüne bastırması için peynirli çıtır bir börek hak ediyor bence çıtır çıtır peynirli börek ile tuzlu menüsünü hazır.

Tuzsuz Nafiye ile menüsüne devam eden Zeynep hanım lezzetini ve hamaratlığını ortaya koymuş.
Paşa lokumu ile şekerli menülere geçişini yapan Zeynep hanım lokumda son noktayı koymuş paşa lokumu yapması kolay ve lezzetli bir tarif.

Tart kek ile meyveleri buluşturan mevsim meyvelerini kullanan Zeynep hanım oldukça başarılı bir tart hazırlamış eee ne demişler ver ekmekçiye ekmeği yarısını yerse helal olsun ata sözü işte burada araya giriyor.

Çilekli cheescake ile menüsünü tamamlayan Zeynep hanım gün menüsü arayanlara güzel bir örnek olmuş evde olanlar gün yapacaklar bu menüyü not alın derim.

Günde sizi mahcup etmeyecek arkadaşlarınızın memnun edecek bir gün menüsü olduğunu düşünüyorum.

Zeynep hanımın gün menüsünü sıralayım hemen liste olarak ta kısaca not almanızı sağlayacaktır
Etsiz çiğ köfte, marul, limon lavaş eşliğinde
Peynirli çıtır börek
Tuzsuz nafiye
Paşa lokumu
Tart kek
Çilekli cheescake
Kahve için jöleli şekerleme ve çikolata tercih etmiş

Aradığınız gün menüsü olmayabilir ama eminim birilerinin aradığı menü olabilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar