Tuğba hanımdan 5 çayı menüsü – 5 çayı menüsü bu kadar pratik olmamıştı

Sevenler sevdiği insanlarla buluşunca yemekte bahane oluyor çayda aslında midemize giren gıdaların bizim için yapılmış olduğunu bilmek bile onura edici değil mi ki zaten.

Sevdikleriniz için her daim hazırladığınız ikramlıklarınız olur inşallah en çokta güler yüzünüzü eksik etmeyin yeter.
Bugün günlerden cumartesi günü güzel bir geçirdiğimiz Tuğba hanım, ikindi çayına davetliydik eeee davete icabet edelim güzel bir günden geriye kalan güzel anıların yanında lezzetli ve güler yüzü ile misafirleri ile ayrı ayrı ilgilenen Tuğba hanıma gerçekten güzel bir ev sahipliği yaptı hakkını verdi kısaca.

Tuğba hanımın, akraba ve arkadaşları için hazırladığı ikramlarla gelenlere güzel bir yaşattığı kesin hadi bakalım tariflere göz atmaya.

İkindi çayına misafir mi var hadi bakalım enfes bir menü daha bugün sizlerle.
Beş çayı olarak adlandırılan veya ikindi çayı olarak fark etmiyor aslında ikisi de aynı şey.
Gerek Kuraan’lı veya sohbet ile toplanan misafirlere ikramlıklar ile karşılanır işte o günlerden biriside tuba hanımın misafirlerine ikramlıkları ile sizlere fikir olsun istedim.

Misafiri gelecek olanlara buraya doyurucu hem göze hem mideye hitap eden abartıdan uzak ikramlıkları ile buyurun bakalım tariflere.

Tuğba hanım ikramlıklarında patates salatı ile duyurucu lezzetine öncelik vermiş hali ile kalabalık iseniz tavsiye ederim nedeni patatesteki nişasta ile uzun süre tok tutacak olan patatesi kılasik olarak hazırlamak yerine marulun iç kısımları ve karalahana ilave ederik daha lezzetli bir hale getirmiş bol limon ve saf zeytinyağı ile ayrıca lezzetine yezet katmış.

Tencere keki en eski kek tariflerinden birisidir fırınlar çıkmadan önce keşfedildiği kesin ben ara sıra yapmama rağmen her zaman tutturamadığımı hatırlatayım ama Tuğba hanım bu işi biliyor genelde tencere kekini iyi pişmemiş ise lastik gibi süner buna birkaç kez şahit olmuşumdur tarifi bire bir yapmak çok önemli . tencere keki yoksa asla ve asla istediğiniz kıvamda olmuyor tadı da tabiri caizse görüntüsü de lezzetine de burun kıvırabilirsiniz. Tencere kekini Tuğba hanım çikolata sosu ile iki kat lezzetli yapmıştı.

Susamlı tuzlu kurabsiye, jöleli un kurabiyesi ve fıstıklı un kurabiyesi ile ikindi menüsünü hazırlayan Tuba hanım, çayı ve güler yüzü ile güzel ve hoş bir ikindi menüsünü ile gelen misafirlerine ikramlıkları ile değil güler yüzü ilede gerçekten güzel bir gün geçirtmiş olmalı.
İkindi menüsü yani 5 çayı menülerinde tarif arayanlara güzel kolay, ve pratik tarifler değil mi sizce de?

Günün ikindi menüsü tarifleri:
Çikolata soslu tencere keki
Patetes salatası
Jöleli un kurabiyesi
Tuzlu kurebiye
Ekmek
Fıstıklı un kurabiyesi
Güzel demlenmiş seyran çayı dahe ne olsunJ

Tencere keki tarifini vermiştim daha önce ama buradan tekrar okumak ve yapmak isteyenlere tarif için TIKLAMANIZ yeterli:

İkindi menülerinizde keyifli sohbetlerinizle her daim hoş sohbetleriniz olur inşallah.
Gelen misafirlerimiz için birkaç hadisi şerif ile bitirmek istedim nedeni ise misafir kabul etmenin ne kadar güzel olduğunu ikramın ne denli önemli olduğunun altını çizmek istedim.

 "Garip, yatacak yer bulamayan bir misafire yardım etmek, yemek yedirmek müslümanlar üzerine borçtur." (İ.Asakir) "Mü'minlerin imanca en olgunu, ahlâkça yüksek olanıdır. Herkes bunun yanına rahatça gelebilir, geleni gideni çok olur, başkalarıyla ülfet eder, hemde kendisi ile ülfet edilir. Ülfet edemeyende (geçimsiz olanda) hayır yoktur." (Taberani)

"Misafir için külfete girmeyin, misafir bundan rahatsız olur. Misafirini üzen Allahü teâlâyı üzmüş olur." (İbni Lâl) 

Yorumlar

Popüler Yayınlar