Su Böreği Tarifi – Su Böreği Nasıl Yapılır? Su böreği Yapmanın Püf Noktaları Neler?
Su Böreği Tarifi – Su Böreği Nasıl Yapılır? Su böreği
Yapmanın Püf Noktaları Neler? Su Böreği Yapacaklar Nelere Dikkat Etmeli?
Hadi bakalım hamuru ilk açmayı öğrenmek için hedef olan su
böreğini yapmayı başaranlardan en özel lezzeti ile su böreği günü .
Brunch kahvaytılar da sık sık rastladığım dilim dilim almak
isteğim lezzetlerinden birisidir su böreği her restoran da ve cafelerde aynı
lezzete rastlamasam da evde yapmak ve yemek gibisi yoktur.
Su böreğini günlerde ama özellikle kahvaltılarda sevilerek
yenen ama hafta sonları sofraları içinde oldukça ideal bir börektir.
Su böreği yöre yöre değişir yapılışı da zahmetlidir elde
açılan hamuru yoğurması da açması da emek ister lezzetine diyecek yoktur ama her
kadın açma olarak yapamaz tabi bu lezzeti.
Su Böreği Yapacaklar Nelere Dikkat Etmeli?
Tam bir kalori deposu olan su böreğin böreklerin hasıdır
hası. Su böreğini yapacaklar günün yarısını bunu hazırlamakla geçirmeyecekler
elbet hamurun dinlenmesi ve mayalanması önemli olduğu kadar kullandığınız
malzeme çok önemli teneke peyniri yerine tam yağlı köyde yapılmış katkısız
salamura ile muhafaza edilerek tüketilen köy peyniri tercih edin .
Su böreği tarifini kolay yoldan hazırlamak için genelde
başvurulan yöntem yufkalardır ama siz hakkını vererek tam kararında nefis bir
su böreği tarifi hazırlayacaksanız işte tarifin incelikleri ve aşama aşama
tarifi.
Su böreğinde adım adım dikkatlice uygularsanız asla hayal
kırıklığı yaşamazsınız tam kararında lezzetli
böreğinizi sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.
Kullanacağanız peynirin tuzlu olmasına özen gösterin ama
kaşar peyniri veya iki çeşit bir birine uyumlu peynirde tercih edebilirsiniz
damak tdtınıza göre tulum peynirlisi çok lezzetli oluyor tulum peyniri sevenler
hiç tedirgin olmadan yapabilirsiniz.
Su böreği için gerekli malzemeler:
Su böreği hamuru nasıl için gerekli malzemeler:
6 adet köy yumurtası
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Hamuru hazırlayalım öncelikle:
Yumurtaları hamuru hazırlayacağımız kaba kıralım üzerine
suyu ilave edelim tuzu katalım ve üzerine ele yapışmayacak sıkı bir hamur elde
edelim.
Hamurdan göz kararı 9 adet beze yapalım ve tepsiye aralıklı
olarak yerleştirelim ve üzerine nemli bir bez veya sitreç film saralım 30
dakika demlendirelim bu arada diğer malzemeleri hazırlayalım.
500 gr tereyağı
Köy peyniri
Maydanoz
İç harcını hazırlamak için peyniri elinizle iyice ezin ve
içine incecik doğradığınız maydanozla harmalayın iç harcımız hazır.
Su böreği hazırlanışı:
Tereyağını iyice kestirene kadar eritin iyi erimeyen
tereyağı su böreğinden güzel olmuyor.
Hazırlayacağınız fırın tebsinini eritğiniz tereyağı ile
yağlayın.
Fazla un koymadan bezelerden hazır olan 3 adetini açın ve
kaynar suya yavaşça katlamadan bırakın. (kaynayan suya tuz atmayı ihmal etmeyin
sonrasında haşlayacaksınız)
Birkaç dakika haşlanan yufkaları sudan çıkartalım ve direk
soğuk olan suya bırakılır.
Şokladığımız su böreğin yufkalarını yağlanmış tebsiye
kırıştırarak veya büzüştürerek yerleştirelim.
İkinci üç adet yufkayıda açalım ve kaynar suya daldırıp
çıkaralım ve soğuk suya bıraktıktan sonra yine tepsiye serelim ve üzerine geriye
kalanpeyniri ilave edelim.
Geriye kalan üç bezeyide açıp haşlayıp soğuk sudan geçirip
tepsiye serelim geriye kalan yağı son yufkanın üzerine yayarak dökelim ve
dilimleyelim 15 dakika dinlendirdikten sonra 200 derecede üzeri ve altı nar
gibi kızarana kadar pişirelim.
Dilimlenmiş olarakpişirmenizi öneririm dilimlemedende
pişirmek mümkün ama dilimlemek önceliğiniz olsun.
Su böreği yaparken soğuk suyu her üc yufka sonrası
değiştirin ve tepsiye yerleştireceğiniz vakit iyice suyunu elinizle sıkmayı
sakın unutmayın.
Yapanların ellerine sağlık tarifi benimle paylaşan sevgili
arkadaşım Zeynep hanıma ayrıca teşekkürler.
Yorumlar
Yorum Gönder