Buzdolabına Kışlık Karnıyarıklık Patlıcan Nasıl Konur?
Buzdolabına Kışlık Karnıyarıklık Patlıcan Nasıl Konur?
Kış mevsiminde sizlerde hormonlu ve mevsiminde olmayan gıdalar tüketmek isteyenlerdenseniz o zaman hen zaman ki gibi anneanne yöntemine başvuralım.Kış mevsimi için hazırlıklar tam gaz devam bugün havanın
güzel oluşu ile alışveriş zamanı gelmişti. Mutfak için Pazar alışverişi sonrası
fazladan iki kilo aldığım patlıcanları karnıyarıklık olarak ayırdım aslında
közleme de çok güzel oluyor ama bu hafta pazarda közlemelik patlıcandan çok
karnıyarıklık vardı diyebilirim. Zamanım olmamıştım patlıcan için bugün vakit
ayırdım aslında kış mevsimi arifesindeyiz ama Akdeniz ikliminde yaşamak bir
ayrıcalık olunca bir çok sebze ve meyveyi her mevsim bulmak mümkün olabiliyor
zaman zaman. Kışlık difriz sebzelerimiz devam ediyor işte kışlık derin
dondurucuya hazırladığım karnıyarıklık kızarmış patlıcanlarım.
Buzdolabına Kışlık Karnıyarıklık Patlıcan Malzemeleri?
2 kilo orta boy kemer patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
Buzdolabı poşeti
Patlıcanları yıkayıp kulp kısımlarını ayıklayıp keselim, pijama
olarak soyalım ve suları süzülmesi için kenara alalım.
Süzgeç ve altına boş bir kase alalım kızarttıktan sonra
süzgeç de bırakacağız 1 saat kadar.
Kızgın yağda patlıcanları iyice kızartalım ve pişenleri
süzgece alalım.
1 saat sonra soğumuş ve tüm fazla yağı akmış olacaktır.
Benim 2 kilo patlıcanım 3 yemeklik çıktı sizin aile
kalabalığınıza göre miktarı artırabilirsiniz.
Ve poşetler difrize, kış mevsiminde yaparken tarif
paylaşmak dileği ile kış gelmeden hazırlık yapacaklara.
Pişirme Önerisi:
Difrizden çıkardıktan sonra çözülmesini bekleyin ve içini ben özellikle çıkarmıyorum daha iyi oluyor. 5 dakika fırınladıktan sonra içlerini açalım ve iç harç ve sosunu döktükten sonra fırında pişirin taptaze oh mis.
Yorumlar
Yorum Gönder