Tatlı Patates Nasıl Pişirilir? Faydaları Neler?

Tatlı Patates Haşlama:
Bugün tatlı bir tarif var çocukluğumuzda çok az yediğimiz ama çok sevdiğim bir lezzettir aslında. Tatlı patates desem kaçımız sever kaçımız sevmeyiz bilemem bazıları kokusundan bile rahatsız olabiliyor. Ben çok severek tüketirim öyle ne salatasını yaparım nede fırınlarım haşlar dilimler ve tüketirim neden mi? Tadı ve lezzetini bastırmamak ve vitaminlerini hiç başka tada karıştırmadan tüketmek istediğimden.

Tatlı patatesin faydaları da küçümsenecek gibi değil içerdiği A, C, B6, B kopleksi başlıca barındırdığı vitaminlerin başında geliyor.

Bizim günlük olarak tükettiğimiz patatesten alakası fazla yok aslında patates şekerli olmasına rağmen şeker hastalarının tüketmesinde zararı olmadığını biliyor muydunuz.

Birkaç bilimsel faydalarını sıraladıktan sonra tadını beğenenler sıklıkla tüketmelerini tavsiye edebilirim ben mevsimi gelmişken sık sık tüketmeye özen gösteririm malum her mevsim bulmak mümkün olmuyor.

Tatlı patatesi keklerde, tatlı salatalar yapmak istediğiniz de kış mevsimi boyunca tüketebilirsiniz.



Tatlı Patates Haşlama Hazırlanışı:

1 kilo patates

1 litre kaynar su

Patatesleri iyice yıkayalım ve düdüklü tencere tercih etmelisiniz mutlaka diyorum sebebi normal patatese göre biraz daha geç haşlanması.

Kaynar suyu üzerine boşaltalım, düdüklünün kapağını kapattıktan sonra klipsini çekelim ve pişmeye bırakalım.

35 dakika yeterli oldu kabuklarını soyalım ve dilimleyip üzerine dilerseniz tarcın ekebilirsiniz ama bence sade daha güzel ılık servis yapalım.


Yorumlar

Popüler Yayınlar