Tatlı Patates Nasıl Pişirilir? Faydaları Neler?
Tatlı Patates Haşlama:
Bugün tatlı bir tarif var çocukluğumuzda çok az yediğimiz ama
çok sevdiğim bir lezzettir aslında. Tatlı patates desem kaçımız sever kaçımız
sevmeyiz bilemem bazıları kokusundan bile rahatsız olabiliyor. Ben çok severek
tüketirim öyle ne salatasını yaparım nede fırınlarım haşlar dilimler ve
tüketirim neden mi? Tadı ve lezzetini bastırmamak ve vitaminlerini hiç başka tada
karıştırmadan tüketmek istediğimden.
Tatlı patatesin faydaları da küçümsenecek gibi değil
içerdiği A, C, B6, B kopleksi başlıca barındırdığı vitaminlerin başında geliyor.
Bizim günlük olarak tükettiğimiz patatesten alakası fazla
yok aslında patates şekerli olmasına rağmen şeker hastalarının tüketmesinde zararı
olmadığını biliyor muydunuz.
Birkaç bilimsel faydalarını sıraladıktan sonra tadını beğenenler
sıklıkla tüketmelerini tavsiye edebilirim ben mevsimi gelmişken sık sık
tüketmeye özen gösteririm malum her mevsim bulmak mümkün olmuyor.
Tatlı patatesi keklerde, tatlı salatalar yapmak istediğiniz de
kış mevsimi boyunca tüketebilirsiniz.
Tatlı Patates Haşlama Hazırlanışı:
1 kilo patates
1 litre kaynar su
Patatesleri iyice yıkayalım ve düdüklü tencere tercih
etmelisiniz mutlaka diyorum sebebi normal patatese göre biraz daha geç
haşlanması.
Kaynar suyu üzerine boşaltalım, düdüklünün kapağını
kapattıktan sonra klipsini çekelim ve pişmeye bırakalım.
35 dakika yeterli oldu kabuklarını soyalım ve dilimleyip
üzerine dilerseniz tarcın ekebilirsiniz ama bence sade daha güzel ılık servis
yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder