Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi
Kıymalı Tepsi Börek Tarifi: Kıymalı Tepsi Böreği En İyi Nasıl Kabarır?
Yemekler arasında en çok sevilen ana yemek veya ara sıcak olarak yapılan sıcak servisi ile ağızları sulandıran kahvaltı, ikindi çayları ve akşam yemekleri içinde yapılacak böreklerden birisi de kıymalı börektir. Kıymalı böreği kesinlikle sıcak olarak tüketmek gerek kıymanın soğuyunca tadıda olmuyor çühnkü ıspanaklı ve zeytinyağlı börekler soğuk veya ılık bile tüketilebilir ama etli olanlar soğuyunca tadı itici gelebilir. Kıymalı böreği hazır yufka veya hazır hamurdan yapmayı daha çok seviyorum çünkü haur veya milföy daha güzel kabarıyor buda lezzetini daha da artmasın sebeb oluyor.
Kıymalı Tepsi Börek İçin Malzemeler:

Yemekler arasında en çok sevilen ana yemek veya ara sıcak olarak yapılan sıcak servisi ile ağızları sulandıran kahvaltı, ikindi çayları ve akşam yemekleri içinde yapılacak böreklerden birisi de kıymalı börektir. Kıymalı böreği kesinlikle sıcak olarak tüketmek gerek kıymanın soğuyunca tadıda olmuyor çühnkü ıspanaklı ve zeytinyağlı börekler soğuk veya ılık bile tüketilebilir ama etli olanlar soğuyunca tadı itici gelebilir. Kıymalı böreği hazır yufka veya hazır hamurdan yapmayı daha çok seviyorum çünkü haur veya milföy daha güzel kabarıyor buda lezzetini daha da artmasın sebeb oluyor.
Kıymalı Tepsi Börek İçin Malzemeler:
300 gr kıyma
3 adet orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Pulbiber
Kimyon
Tuz
2 adet fırın hamuru
Üzeri İçin:
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Susam

Kıymalı Tepsi Börek Yapılışı:
1-Soğanı ince ince kıyın ve 1,5 yemek kaşığı sıvıyağ ile iyice
kavurun.
2-Ayrı bir tavada kıymayı kısık ateşte pişirin.
3-Pişmiş soğanın üstüne kıymayı, ince doğranmış maydanozu,
pulbiberi, kimyonu tuzu ilave edin ve iyice karıştırın iç harcımız hazır.
4-Hamurları ikiye ayırarak 4 adet beze yapalım.
5-Az un ile açalım borcamınız yuvarlak veya kare fark etmez 1
çorba kaşığı sıvıyağ ile borcamın alt kısmını fırça yardımı ile iyice
yağlayalım kenar kısımlarını mutlaka iyi yağlayın yoksa yapışır ve dilimler
düzgün çıkmaz dağılır.
6-Açtığımız hamuru yağlanmış borcama alalım ve elimiz ile
düzeltelim.
7-Üzerine iç harçtan ilave edelim, üzerine yine hamur açalım
ve yine iç harç yayalım üç kat hamur üç kat iç harç olacak.
8-Üzerine en son açtığımız hamuru yerleştirelim, kesmeden önce
üstüne sos gezdirelim.
9-Geriye kalan 2 çorba kaşık sıvıyağı, ve 2 çorba kaşığı yoğurt’u
iyice çırpalım böreğin üstüne dökelim fırça ile her tarafına yayalım, sonra
istediğimiz büyüklükte keselim.
10-1 saat oda sıcaklığında bekletelim. Hamur tamamen kabarsın
ve pişmeye hazır hale gelmesi için.
280 % fırında üstü altı iyice pişene kadar pişirelim.
11-Dilimleyip sıcak olarak servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder