Kavurmalı Makarna Tarifi
Kavurmalı Makarna Tarifi:
Makarnayı çok
sevenlerden birisiyim en sık yaptığım yemekler arasında birinci sırada pratik
olarak yerini alıyor. Kurban bayramı arkasında benim evimde bulunan kavurmayı
birde makarna ile tatlandırmak istedim. Kavurma geleneksel olarak yaparım
anneanne tarifidir hiç değiştirmem bir çok yemeğime katarım oldukçada beğenilir
kavurmalı makarnayı yapalım afiyetle yiyelim. Bir çok makarna markası var ben Ankara
makarnanın uzun ince makarnasını tercih ettim bu tarifte siz istediğiniz
makarna çeşidi ile yapabilirsiniz.
Kavurmalı Makarna İçin Malzemeler:
1 paket Ankara
uzun makarna
200 gr
kavurma
Domates salçası
Biber salçası
Maydanoz
2 yemek
kaşığı sıvıyağ
Tuz

Kavurmalı Makarna Hazırlanışı:
1-Makarnayı haşlayacağınız
suyu kaynamaya alın içine tuzu ilave etmeyin kaynamaya başlayınca tuzu ilave
edin ardından ikiye bölüp bıraktım ben makarnaları siz isterseniz tüm olarak ta
haşlayabilirsiniz.
2-Haşlanmış makarnayı
suyundan 1,5 su bardağı ayırın ve süzelim
soğuk sudan geçirelim.
3-Tencerayi
kısık ateşte kavurmayı eritelim üzerine sıvıyağı ilave edelim salçaları aktarıp
karıştırdıktan sonra üzerine katarnadan ayırdığımız suyu ekleyip sosu iyice
açalım.
4-Makarna ile
buluşturduktan sonra servis yapacağınız tabağa alalım üstüne çok ince
kıydığınız maydanozu serpiştirelim servise hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder