13 Eylül 2015 Pazar

Patlıcan Soslu Makarna Tarifi

Patlıcan Soslu Makarna Tarifi:
Makarnayı yemekten saymayanlar vardı bir zamanlar dı çok eskilerde kaldı. Şimdinin çalışan anneleri çoğaldı lezzetlere lezzetler katıldı yemek tarifleri denemeler sonucu geliştirildi artık günümzde makarna yemekten sayılıyor öyle basite alınmıyor günlerde salataları, ana yemek olarak mantarlı tavuklu tariler, kıyma soslu makarnalar vs, vs ve bugün size benden de bir tarif yaz aylarında sıklıkla yaptığım patlıcanlı makarnayı yaptım hemen sizlerle paylaşıyım istedim tadı enfes yapmaya çekinenlere.
Patlıcan Soslu Makarna İçin Malzemeler:
300 gr makarna
1 adet patlıcan
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet biber (kırmızı yeşil fark etmez)
Biber domates salçası
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ 1 kaşık makarna suyu için
2 yemek kaşığı sosu hazırlamak için sıvı yağ
Sıvıyağ Kızartmak için






Patlıcan Soslu Makarna Hazırlanışı:

1-Makarnayı 750 ml kaynar suya boşaltın ve kaynamaya başlayınca tuz ilave edeni ardından makarnaları ve sıvıyağı ilave edeni ve karıştırın haşlanmaya bırakın.

2-Patlıcanı alacalı soyup ince dilimler halinde kesin ve yıkayın ve suyunun süzülmesi için havlu kağıta alın.

3-Sıvıyağı bol olarak kızartma tavasına veya fritözde kızartın ve yine havlu peçete üzerine alın.

4-(haşlanan makarna suyundan bir su bardağı suyu ayırın sosta kullanmak için kenara alın)

5-Sos tavasına ince doğranmış soğan ve biberi alın birlikte soteleyin, üzerine kabuklarını soyup doğradığınız domatesi, tuzu ekleyin, iki dakika kavrulan domateslerin üstüne domates ve biber salçasını ilave edip karıştırın, üzerine makarna suyundan ayırdığınız 1 su bardağı suyu ilave edin ve patlıcanları ilave edip 5 dakika daha pişirin.


6-Pişen sosun üzerine makarnaları, karabiberi ilave edelim, harmanlayıp servise sunalım afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder