Hamur Kızartması Tarifi
Hamur Kızartması Tarifi:
Başım sıkıştığında yapacağım en pratik çay saatleri aperatiflerindendir
hamur kızartması neden mi? Öyle önceden hamuru falanda mayalamam ben. Hamur
kızartmasını çok ama çok severim yağda kızartınca tuzda ekeledim mi tamamdır.
Hamuru kızartmak çok ama çok uzun zamandır yapılır artan ekmek hamurları veya
özellikle kızartma yapmak için yoğrulur. Ben hamuru kızartmak için hamur yapmak
yerine fırından alanlardanım iki adet benim küçük ailem için yeterli oluyor ama
kalabalık için yapacaksam durum değişiyor tabi. Yapması servisi 15 dakika gibi
kısa süren hamur kızartmasını çay saatleri ve kahvaltı için yapılabilir. Yağı sadece
sıvıyağ olarak değil az miktarda zeytinyağı da eklerseniz tat daha lezzetli
oluyor ama damak lezzetiniz ne der bilemiyorum.
Hamur Kızartması İçin Malzemeler:
2 adet hamur
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kesmek için çay bardağı

Hamuru hiç bölmeden az miktarda un ile açalım çok azla inceltmeyelim
yoksa hamur cips gibi kıtır olur.
Çay bardağı ile keselim görüntüsü ve pişirmesi daha pratik
oluyor.
Geriye kalan kesilme işleminden sonra hamuru kenara alalım
diğer yumağı da açalım.
Bir yandan ocağa yağları alalım ve ısınmaya bırakalım.
Açma işlemi bittiğinde yine bardak ile keselim.
Yağ ısınmışsa hamurları içine ilave edelim ve üstüne tuz
serpiştirelim.
Geriye kalan hamuru yeniden yumak yapalım ve oklava ile yine
açıp keselim tabi ki işlem hamur kalmayana kadar devam.
İki tarafı kızaran hamurları havlu kağıt serdiğimiz servis
tabağına dizelim.
Kızartma işlemi bittikten sonra yanında tavşan kanı çay ile
servise hazır.
Mayonez, ketçap, acuka ile servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder