Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi
Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi:
Pilav öğünlerimizde mutlaka bulunan ana yemeğin yayında
sunulan vazgeçilmezlerimizdendir.
Pilavı sade olarak tereyağlı tüketmek her zaman favoririmdir
ama sebzeli olarak tüketmek isteyenlere havuçlu bezelyeli bol tereyağlı pilav
tarifimiz var bugün için menünüze. Yemek yapmayı bilen bir çok kişi biliyordur
ama yeni başlayanlara güzel tane, tane lezzetli bir pilav oluyor.
Havuçlu Bezelyeli Pilav İçin Malzemeler:
1 kase pirinç
1 kase bezelye
1,5 havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mısırözü
1 çay kaşığı yarısı kadar karabiber
Tuz
2 kase et suyu
Veya 2 adet et bulyon


Havuçlu Bezelyeli Pilav Hazırlanışı:
1-Bezelyeleri ben ilkbahar mevsiminde ayıklayıp
yıkadıklarımdan kullandım haşlamama gerek kalmadı.
2-Pirinci 12 dakika ılıktan biraz daha sıcak olacak kadar
sıcak ve tuzlu suda bekletelim.
3-Havuçları yıkayalım soyalım ve üzerine çıkacak kadar su ile
haşlayalım.
4-5 dakika yeterli oluyor kaynamaya başladıktan sonra.
5-Pirinçleri yıkayalım ve süzgece alalım 5 dakika süzgeçte
bırakalım suyu süzülmesi için kase içine alalım
6-Tereyağını ve sıvıyağı tencere alalım, iyice ısınınca
üzerine pirinç alalım 6-7 dakika yağda kavuralım.
7-Üzerine haşladığımız havucu, yıkadığımız bezelyeyi, tuzu
ilave edelim.
8-Üzerine sıcak suda
erittiğimiz et bulyonlar ile ilave edelim.
9-Üzerine karabiber serpiştirelim ve pilavı karıştırıp kısık
ateşte pişirelim.
10-Göz, göz olan pilavın altını kapatalım, üzerine havlu peçete
ile dinlendirelim, 10 dakika sonra servis hazır.
11-Bekletmeden servis yapın yoksa aşırı soğursa tereyağı tadı
soğuduğu için iyi olmayacaktır.
12-Yanında yaz türlüsü iyi gider afiyetle.
Yorumlar
Yorum Gönder