15 Haziran 2015 Pazartesi

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi:

Bugün hataya özel bir tarif paylaşmak istiyorum satır ile tek, tek malzemeleri doğrayıp enfes bir lezzet tüketmek ister misiniz? Hatay, konumu tarihi yapısı ve göçleri ile inanılmaz bir yemek kültürüne sahip. Yemek sofralarındaki zenginliği ve damak tadı ve kullandığı mutfak gıdalarını ayrıca bir çoğunun kendi ürünleri olmasının da büyük katkısı var. Hatay zenginliği topraklarından geliyor. İşte Hatay, mutfağının en ünlü yemekleri arasında olan tepsi kebabı tarifi.

Tepsi Kebabı İçin Gerekli Malzemeler:

1 kg yağlı kuzu eti (yağsızda olabilir)

2 adet orta boy soğan

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 baş sarımsak

1 tutam maydanoz

Karabiber

Tuz

1,5 çorba kaşığı salça

1 fincan sıvıyağ

Üzeri için:

5 adet küçük boy soğan

5 adet küçük boy domates





Tepsi Kebabı Hazırlanışı:

1-Eti satır ile kıyılırsa daha lezzetli olacaktır ama ben hazır çektirdim.

2-Kıymayı fırın kabına alalım.

3-Soğanı iyice satırla inceltelim, aynı işlem ile sarımsak, biberleri, maydanozu doğrayalım ve kıymanın üstüne ilave edelim.

4-Üzerine karabiber, tuz ve salçaları ve sıvıyağının yarısını dökelim ve elimizle iyice yoğurup tepsiye döşeyelim.

5-Üzerine soğanları soyup yıkayalım ve dört eşit parçaya bölelim ve yerleştirelim.

6-Domatesleri yıkayıp iki parçaya bölüp aralara koyalım ve üzerine domates ve soğan için tuz serpiştirelim ve geriye kalan sıvıyağı gezdirelim ve fırına gidiyor tepsimiz.


7-Önce 175 derece sonrasında 200 derecede et lokum gibi oluncaya kadar pişirelim sıcak olarak ve lavaş ekmek eşliğinde servis yapalım afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder