Tepsi Kebabı Tarifi
Tepsi Kebabı Tarifi:
Bugün hataya özel bir tarif paylaşmak istiyorum satır ile
tek, tek malzemeleri doğrayıp enfes bir lezzet tüketmek ister misiniz? Hatay,
konumu tarihi yapısı ve göçleri ile inanılmaz bir yemek kültürüne sahip. Yemek
sofralarındaki zenginliği ve damak tadı ve kullandığı mutfak gıdalarını ayrıca
bir çoğunun kendi ürünleri olmasının da büyük katkısı var. Hatay zenginliği
topraklarından geliyor. İşte Hatay, mutfağının en ünlü yemekleri arasında olan
tepsi kebabı tarifi.
Tepsi Kebabı İçin Gerekli Malzemeler:
1 kg yağlı kuzu eti (yağsızda olabilir)
2 adet orta boy soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 baş sarımsak
1 tutam maydanoz
Karabiber
Tuz
1,5 çorba kaşığı salça
1 fincan sıvıyağ
Üzeri için:
5 adet küçük boy soğan
5 adet küçük boy domates

Tepsi Kebabı Hazırlanışı:
1-Eti satır ile kıyılırsa daha lezzetli olacaktır ama ben
hazır çektirdim.
2-Kıymayı fırın kabına alalım.
3-Soğanı iyice satırla inceltelim, aynı işlem ile sarımsak,
biberleri, maydanozu doğrayalım ve kıymanın üstüne ilave edelim.
4-Üzerine karabiber, tuz ve salçaları ve sıvıyağının yarısını
dökelim ve elimizle iyice yoğurup tepsiye döşeyelim.
5-Üzerine soğanları soyup yıkayalım ve dört eşit parçaya
bölelim ve yerleştirelim.
6-Domatesleri yıkayıp iki parçaya bölüp aralara koyalım ve
üzerine domates ve soğan için tuz serpiştirelim ve geriye kalan sıvıyağı
gezdirelim ve fırına gidiyor tepsimiz.
7-Önce 175 derece sonrasında 200 derecede et lokum gibi
oluncaya kadar pişirelim sıcak olarak ve lavaş ekmek eşliğinde servis yapalım afiyet
olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder