Lor Peynirli Börek Tarifi
Lor Peynirli Börek Tarifi:
Lor peynirinden hazırlayacağınız börek en doğal ürünlerle
hazırlama fırsatı bulmuşken kaçırmak istemedim. Köye ziyaretimde fırın
sobasında lezzetine lezzet katılan börek tüm malzemeleri de el yapımı ve kendi
yetiştirdikleri ürünlerle olunca ayrı bir lezzeti oluyor işte en doğal hali ile
lorlu börek tarifi.
Lor Peynirli Börek İçin Gerekli Malzemeler:
2 kase lor peyniri
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Hamuru için:
Ölçü kullanmadı annem.
1 miktar un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam kuru toz maya
Ilık su yoğurmak için
Üzeri için:
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
Susam
Çörek otu

Lor Peynirli Börek Hazırlanışı:
1-Hamuru öncelikle malzemeleri koyarak sonrasında ortasına
havuz açalım ve ılık sudan azar, azar koyarak hamuru hazırlayalım.
2-Hamuru mayalanmaya bırakılım.
3-Çökeleği derin bir kaba alalım.
4-Soğanı ince olarak doğrayalım ve çökeleğin üstüne ilave
edelim.
5-İnce olarak doğradığımız maydanozu ekleyelim.
6-Biber salçasını, tuzu ve 1 çay bardağı sıvıyağı da ilave
edelim ve karıştıralım iç harcımız hazır.
7-Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler keselim.
8-Kestiğimiz yumakları büyük olarak oklava ile açalım ve dört
parçaya bölelim.
9-Kestiğimiz üçgen parçaların içine iç koyalım ve geniş köşesinden
içe doğru saralım ve sonrasında
kenar kısmından yuvarlak oluşturalım ve
yağlanmış olan fırın tepsisine yerleştirelim.
10-Yoğurt ve sıvıyağı bir kasede çırpalım ve hazırlamış
olduğumuz böreklerin üstüne sürelim.
11-Susam ve çörek otu serpiştirelim.
12-Fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirelim azla
soğutmadan servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder