Cevizli Rulo Güllaç Tarifi
Cevizli Rulo Güllaç Tarifi:
Ramazan ayı boyunca
hafif bir tatlı atıştırmak isteyenler tabi ki sütlü tatlı tercih edenler.
Geleneksel ramazan tatlıları arasında olan en çok ramazan ayında tüketilen
güllaç yemesi güzel olduğu kadar yapması da çok pratik yaklaşık hazırlama
süresi 15 dakika servis ise 30 dakika sürede yapabileceğiniz bir tatlı. Ramazan
ayı boyunca birçok farklı çeşidini deneyeceğiniz güllaç tarifleri arasında rulo
cevizli güllacı yapılışı.Biz çekirdek
aile olduğumuz için ölçüleri baya az kullandım siz artırabilirsiniz kişi
sayısına göre.
Cevizli Rulo Güllaç İçin Malzemeler:
8 adet
güllaç yaprağı
2,5 su
bardağı süt
1,5 su
bardağı şeker
Yarım paket
vanilya
İçi için:
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
Cevizli Rulo Güllaç Hazırlanışı:
1-Şeker, süt
ve yarım paket vanilyayı kaynatalım soğumaya alalım.
(eger
pastorize süt kullanıyorsanız şeker eriyene kadar kalması ılıması yeterli
oluyor)
2-Güllaçların 2
adet olanını dört eşit parçaya bölelim.
3-Diğer iki
parçayı sadece ortadan ikiye bölelim ve son iki adet olana hiç karışmayalım.
4-Öncelikle
dört parçaya böldüğümüz güllaçları tek, tek ütüne sütü dökelim ve ceviz
serpiştirelim ve saralım kenara alalım.
5-Diğer ikiye
ayırdığımız parçaları sütle buluşturalım ve az önce kenara sarmış olduğumuz
dört adet cevizli güllaçları dizelim ve kenarlarını içe bükelim ve saralım.
6-Yine kenara
alalım. Son olarak diğer iki yaprağı yine süt ile buluşturalım yumuşayınca
üzerine kenara aldığımız sarmış olduğumuz güllacı yine içine yerleştirelim ve
kenarlarını bükelim saralım.
7-15 dakika
üzerine streç film sararak buzdolabında bekletelim.
8-(Ben
şerbetini kaynatmış ve soğutmuştum hemen servis yaptım buzdolabında
bekletmedim.)
9-Keskin bir
bıçak yardımı ile belli aralıklarla dilimleyelim ve servis tabağına alalım.
10-Üzerine geriye
kalan süt ve ceviz ile süsleyelim ve servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder