26 Haziran 2015 Cuma

Difrize Asma Yaprağı Nasıl Konur?

Difrize Asma Yaprağı Nasıl Konur?
Mevsimi bol olduğu aylarda her evde veya bahçesi olanlara için gerek satmak gerekse sonraki mevsimlerde tüketmek üzere birçok ürün hazırlarız. Şu anda asma yaprağının tam da buzdolabına veya salamura yapmanın zamanı. Kışa hazırlık gıdalar arasında en çok yapılanlar listesinde diye biliyorum işte sizde her mevsim elinizin altında kullanabileceğiniz asma yaprağını buzdolabına koyulma hali.  Tuzsuz olması ve asmanın ekşimsi tadını en iyi alacağınız tarifler arasında tuzu hiç olamaması yapılmasının en büyük sebebi oluyor.

Yaklaşık olarak dört paket çıktı kalabalık aileler için ailesi küçük olanlar için daha az olarak koyabilirsiniz buzdolabı poşetlerine.
Difrize Asma Yaprağı Koymak İçin Gerekli Malzemeler:
Bahçeden topladığım için kilo olarak tahmini 2 kilo vardı
1 ketil kaynamış su
Buzdolabı poşeti


Hazırlanışı:

1-Yaprakları mutlaka katlanmış olması gerekiyor derin bir kaba alalım ve katları bozulmayacak şekilde dizelim.


2-Üzerine kaynamış olan suyu gezdirelim ve birkaç dakika bekleyelim.

3-Sonra süzgece alalım suyu süzülünce poşetlere yerleştirelim.

4-Ağzını kapatalım ve difrize yerleştirelim.


5-Her ihtiyacımız olduğunda akşamdan difriz bölümünden buzdolabı bölümüne alalım çözülünce sarma veya yaprak dolması yapmak için hazır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder