Yufkadan Kolay Patatesli Börek Tarifi - Kolay Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Yufkadan Kolay Patatesli Börek Tarifi - Kolay Patatesli Börek Nasıl Yapılır? Patatesli Kolay Börek Nasıl Yapılır?

Çocuklarınız patatesten vazgeçmiyorsa benim gibi onu en sağlıklı şekilde sofraya hazırlamaya çalışırsınız o vakit. Patates kızartmasını sanırım üç öğün yapsam hayır demezler yanında bir de mayonuz ve ketçap varsa sofrada olan ne olursa olsun el bile vurmazlar.

Patatesi kızartmak yerine başka başka tarifler ile alternatif yapmaya çalışanlardanım. Kaşarlı patates tavayı kahvaltı için alternatif olarak yapıyoruz çokta seviyorlar çocuklar için sağlıklı bir şekilde pişmiş olan sebzeler benim için büyük bir önem taşıyor kızartma tüketmeyi çok seven çocuklara güzel alternatif araştırmalarım devam ediyor sizlerle ve sağlık sorunları olanlar içinde büyük önem taşıdığını biliyorum.  Kolay patatesli börek nasıl yapılır cevabı tarifte.

4 kişilik:
Yufkadan Kolay Patatesli Börek İçin Gerekli Malzemeler:
2 adet günlük yufka ( taze olursa daha lezzetli oluyor)
4 adet orta boy patates
1 kase beyaz peynir
2 yemek kaşığı ayçicek yağı
1 tutam mayanoz
Karabiber
Pul biber
Tuz

Yufkadan Kolay Patatesli Börek Hazırlanışı:

Haşlanmış patatesleri çatalla ezelim, karıştıracağınız bir kaba alın, üzerine çatalla ezilmiş olan peyniri, ince doğranmış maydanozu, karabiberi, pulbiberi, tuzu ve ayçiçeği yağını ilave edip iyice karıştıralım.

Yufkayı tezgaha serelim tam ortasına iç harçtan ilave edelim ve iki tarafı kapatalım sonra uzunlamasına olan taraflardan bir tarafı üste yufka uçlarını ıslatarak kapatalım ve geriye kalan kısmı alt tarafa kapatalım ve 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı döktüğümüz tavada arkalı önlü pişirelim.

Çevirdikten sonra yine 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı koymayı ihmal etmeyelim.

Kahvaltılarda çay saatlerinde sıcak sıcak tüketeceğiniz pratik patatesli börek tarifi çocuklar için oldukça da doyurucu oluyor sofranızdan tuzunuz ve sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar