Hassa usulü İncir Reçeli Nasıl Yapılır? İncir Reçeli Nasıl Yapılır?
Hassa usulü İncir Reçeli Nasıl Yapılır? İncir Reçeli Nasıl Yapılır? İncir Reçeli Tarifi:
Mevsimi gelen her şey kış için hazırlanmaya başlar hemen ilk
turfanda yenen incirin ardından mevsim bol bol reçel zamanı oluyor. İncir şu
anda hem bol hem ucuz ve daha da ötesi yakınlarınızın bahçesi varsa dalın hemen
topladığınız küçük bir kapta bile olan incir kış mevsimi için yapacağınız ara
ara kahvaltılarınız da zeytinyağı ile hazırlamanız için bile yeter.
İncir reçelinin tarifleri farklı yapılır bu tarif ise incir
reçelinden çok marmelat tarzında yapılan ama emek isteyen daha doğrusu başından
ayrılmadan pişirmeniz gereken güzel bir tarif.
Hatay’da incir reçelini değişik tarifleri vardır ama bu
tarif Kırıkhan ilçesinde ve hassa yöresine ait. İnciri bu tarifini tüketenler
kolay kolay vazgeçemezler.
Her incir cinsinden yapılır ama incir cinsine göre pişirme
süreleri değişebilir.
İncir reçeli tarifi için gerekli malzeme:
1,5 kilo incir
750 gr şeker
Arzu edilirse susam
Ben limon tuzu tercih etmiyorum bazı reçel tariflerinde
bunlardan biriside bu tarif.
Hassa yöresine ait incir reçeli hazırlanışı:
İncirleri öncelikle sudan geçirelim suyu süzüldükten sonra kabuklarını solayım ve tencereye alalım.
Patates ezeceği ile ezelim, tencerenin altını açalım ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
İncir çekirdekleri renkleri dönmeye başlayınca üzerine şekeri ilave edelim ve pişirmeye devam edelim şekerden sonra fazla uzun sürmeden kıvam alıyor zatın.
İncir çekirdekleri rengi iyice pembe pembe olunca reçel olmuş demektir.
Cam kavanozlara ilave edelim sıcak iken kapatalım ve kışa hazırlık gıdalardan birisinden daha alnımızın akı ile hallettik darısı üzüm reçeline.
Hassa yöresine ait incir reçeli hazırlanışı:
İncirleri öncelikle sudan geçirelim suyu süzüldükten sonra kabuklarını solayım ve tencereye alalım.
Patates ezeceği ile ezelim, tencerenin altını açalım ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
İncir çekirdekleri renkleri dönmeye başlayınca üzerine şekeri ilave edelim ve pişirmeye devam edelim şekerden sonra fazla uzun sürmeden kıvam alıyor zatın.
İncir çekirdekleri rengi iyice pembe pembe olunca reçel olmuş demektir.
Cam kavanozlara ilave edelim sıcak iken kapatalım ve kışa hazırlık gıdalardan birisinden daha alnımızın akı ile hallettik darısı üzüm reçeline.
Yorumlar
Yorum Gönder