4 Temmuz 2015 Cumartesi

Şehriyeli Tavuklu Pilav Tarifi

Şehriyeli Tavuklu Pilav Tarifi
Ramazan sofranıza bu akşam şehriyeli ve tavuk buluşmasının ikilisi konuk olsun mu? Ramazan boyunca misafirlerinize ve kendi aileniz için yapabileceğiniz harika bir lezzet. Şehriye ile yapılan pilavı çocuklar çok severek tükettiğini altını çizmek istiyorum makarnayı andıran tadı onlar için daha lezzetli geliyor.
Şehriyeli Tavuklu Pilav İçin Gerekli Malzemeler:
2 su bardağı şehriye
1 adet tatlı kırmızıbiber
1 adet tavukgöğsü
1 çay kaşığı yarısı kadar karabiber
Sıvıyağ
Tuz
3,5 su br sıcak su



Şehriyeli Tavuklu Pilav Hazırlanışı:

1-Tavukgöğsünü kuşbaşı olarak doğrayalım ve 1 yemek kaşığı su, sıvıyağ ilave edelim ve tavuk etleri yumuşayana kadar pişirelim.

2-Üzerine ince olarak doğradığımız biberi ilave edelim soteleyelim.

3-Şehriyeleri ilave edelim pirinç kavurur gibi kavuralım ve ardından karabiber ve tuz ekleyelim.

4-Az, az suyunu ilave edelim ağzını kapatalım kısık ateşte pişirelim.


5-Mutlaka dinlendirelim ve servise hazır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder