Sosyete Mantısı Tarifi
Sosyete Mantısı Tarifi: Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır? Sosyete Mantısı Nasıl Pişirilir?
Mantının sosyete oluşunu sanırım tarifin pratik oluşundan
diyorum ben sosyete mantısı dediler bizde deneyelim dedik tarif lezzeti harika
oldu olmasına ama bizim benim elde açma mantının verdiği lezzet değildi tabi.
Mantı ille elde açılmalı diye karar verdim tattıktan sonra. Mantı yapmanın
pratik yolunu arayanlar yapabilir ve özellikle ara sıcak veya aperatif olarak
sunulmalı bu tarif diye düşündüm kalabalık sofralara çok ideal tekli olarak
sunumu ve görüntünün altındaki bilindik lezzet ile işte sosyete mantısı.
Ramazan sofraları için ara sıcak olabilir bu tarif.
Sosyete Mantısı İçin Gerekli Malzemeler:
300 gr kıyma
2 adet soğan
1 tutam maydanoz
Pul biber
Kimyon
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yufka
1 kase su
Üzeri İçin:
4 iri diş sarımsak
1 kase yoğurt
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Sosyete Mantısı Hazırlanışı:
1-Kıymayı önce 2 yemek kaşığı su ve sıvı yağ iye pişirelim
ütüne ince doğranmış soğanı ilave edelim.
2-Kavrulan soğanın üstüne pul biber, kimyon, ince doğranmış
maydanoz ve tuz ekleyip harmanlayalım ve iç harcımız hazır.
3-Yufkaları fırça yardımı ile su ile ıslatalım ve dört parçaya
bölelim.
4-Böldüğümüz her yufkaya bir miktar iç harç ekleyelim ve fazla
sıkmadan saralım sonra gül şekli gibi içe doğru kıvıralım ve yağlanmış fırın
tepsisine dizelim.
5-Tüm işlem bittiğinde 175 derece fırına sürelim ve üstü
kızarana kadar pişirelim.
6-Servis yapacağımız kişinin tabağına veya tekli servis
tabaklarına kişilik olarak yerleştirelim mantıları.
7-Yoğurda tuz ve sarımsakları ezip iyice karıştıralım.
8-Mantıların üstüne sarımsaklı yoğurttan ilave edelim.
9-Tereyağı ve pul biber ile sos hazırlayalım mantı ile en son
buluşturduktan sonra kuru nane serpiştirelim ve servise hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder