6 Temmuz 2015 Pazartesi

Kışlık Buzdolabına Süt Mısır Nasıl Hazırlanır

Kışlık  Buzdolabına Süt Mısır Nasıl Hazırlanır?
Kış mevsimi boyunca elinizin altınızda pilav, salata, garnütür ve tabiki çocukbarın çok sevdiği pizza yapımında elinizin altında süt mısır olsun istiyorsanız işte çok pratik bir şekilde hazırlayacağınız tabi biraz mısırları koçanlardan ayırmak zor olsa da az biraz zahmet ile kışlık olarak hazırlayabilirsiniz.
Kışlık Mısır İçin Malzemeler:
10 adet mısır
2 adet buzdolabı poşeti
Tuz


Süt Mısır Hazırlanışı:

Mısırların kabuklarını soyalım kulp kısımlarını kıralım düdüklü tencereye koyalım  üstüne kaynar su ilave edelim.

Düdüklü tencereyi ocağa alalım orta hararette , kaynamaya başlayınca kısık ateş de 35- 40 dakika pişirelim.

Mısırları süzelim sıcaklığı geçtikten sonra mısırları taneleyelim buzdolabı poşetlerini yerleştirelim ağzını kapatalım difriz bölümüne yerleştirelim.


Tüketmek istediğimiz zaman içinden yetecek kadar almamız yeterli bana 3-4 poşet anca yetiyor sizde aileniz ve tüketme sıklığınız göz önünde bulundurarak ona göre hazırlayabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder