Kışlık Buzdolabına Süt Mısır Nasıl Hazırlanır
Kışlık Buzdolabına
Süt Mısır Nasıl Hazırlanır?
Kış mevsimi boyunca elinizin altınızda pilav, salata,
garnütür ve tabiki çocukbarın çok sevdiği pizza yapımında elinizin altında süt
mısır olsun istiyorsanız işte çok pratik bir şekilde hazırlayacağınız tabi
biraz mısırları koçanlardan ayırmak zor olsa da az biraz zahmet ile kışlık
olarak hazırlayabilirsiniz.
Kışlık Mısır İçin Malzemeler:
10 adet mısır
2 adet buzdolabı poşeti
Tuz
Süt Mısır Hazırlanışı:
Mısırların kabuklarını soyalım kulp kısımlarını kıralım
düdüklü tencereye koyalım üstüne kaynar
su ilave edelim.
Düdüklü tencereyi ocağa alalım orta hararette , kaynamaya
başlayınca kısık ateş de 35- 40 dakika pişirelim.
Mısırları süzelim sıcaklığı geçtikten sonra mısırları taneleyelim
buzdolabı poşetlerini yerleştirelim ağzını kapatalım difriz bölümüne yerleştirelim.
Tüketmek istediğimiz zaman içinden yetecek kadar almamız yeterli bana 3-4 poşet anca yetiyor sizde aileniz ve tüketme sıklığınız göz önünde bulundurarak ona göre hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder