20 Mayıs 2015 Çarşamba

Pırasa Böreği Tarifi

Pırasa Böreği Tarifi:
Annem kendi yetiştirdiği pırasalar ile hazırladığım börek tarifi lezzetine doyum olmadığını söyleyebilirim. Yayla yerde yaşadıkları için her ürün mevsiminden biraz daha geç yenebilecek hale gelse de lezzeti de o kadar artığını söyleyebilirim.  Pırasa böreğini pırasa yemeyen çocuklar için harika bir tarif diyebilirim severek tüketeceklerdir.

Pırasa Böreği İçin Gerekli Malzemeler:

6-8 adet ayıklanmış pırasa

1 kase rendelenmiş kaşar

1 tutam maydanoz

4-6 adet orta boy patates

2 adet yumurta

Sıvıyağ

1 yemek kaşığı susam

1 yemek kaşığı çörek otu

Pırasa Böreği Hazırlanışı:

1 patatesleri haşlamaya alalım, haşlanan patatesleri soyup rendeleyelim.

2 – pırasaları eşit parçalarla doğrayalım ve sıvıyağ ile soteleyelim.

3- karıştırma kabına patatesleri sotelenen pırasaları ilave edelim.

4- İnce kıyılmış maydanozu, yumurtaları, kaşarın yarısını ve tuz ilave edelim karıştırma kabına.

5- Karıştırma kabına ilave ettiğimiz malzemeleri iyice harmanlayalım ve yağlanmış borcama yayalım.

6- Üzerine susamları ilave edelim ve 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim en son 5 dakika için ise ayırdığımız kaşarları ilave edelim.


7-Servis için biraz soğumasını bekleyin ve dilimleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder