Pırasa Böreği Tarifi
Pırasa Böreği Tarifi:
Annem kendi yetiştirdiği pırasalar ile hazırladığım börek
tarifi lezzetine doyum olmadığını söyleyebilirim. Yayla yerde yaşadıkları için
her ürün mevsiminden biraz daha geç yenebilecek hale gelse de lezzeti de o
kadar artığını söyleyebilirim. Pırasa
böreğini pırasa yemeyen çocuklar için harika bir tarif diyebilirim severek
tüketeceklerdir.
Pırasa Böreği İçin Gerekli Malzemeler:
6-8 adet ayıklanmış pırasa
1 kase rendelenmiş kaşar
1 tutam maydanoz
4-6 adet orta boy patates
2 adet yumurta
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
Pırasa Böreği Hazırlanışı:
1 patatesleri haşlamaya alalım, haşlanan patatesleri soyup
rendeleyelim.
2 – pırasaları eşit parçalarla doğrayalım ve sıvıyağ ile
soteleyelim.
3- karıştırma kabına patatesleri sotelenen pırasaları ilave
edelim.
4- İnce kıyılmış maydanozu, yumurtaları, kaşarın yarısını ve
tuz ilave edelim karıştırma kabına.
5- Karıştırma kabına ilave ettiğimiz malzemeleri iyice
harmanlayalım ve yağlanmış borcama yayalım.
6- Üzerine susamları ilave edelim ve 175 derece fırında
üzeri kızarana kadar pişirelim en son 5 dakika için ise ayırdığımız kaşarları
ilave edelim.
7-Servis için biraz soğumasını bekleyin ve dilimleyip servis
yapabilirsiniz afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder