Pirinçli Patlıcan Tarifi
Yaz boyunca sıkça yaptığımız yemekler arasında pirinçli patlıcan yemeği tercih edebilirsiniz. Sebze yemekleri arasında sık olarak tüketilir. Hafif yemek arayanlara yapması basit ve lezzetli olan yemek yapmak isteyenler buyurun tarif.
Pirinçli Patlıcan İçin Gerekli Malzemeler:
1-1 adet büyük boy kuru soğan
2-4 diş sarımsak
3-1 adet kırmızı biber
4-yarım kilo kemer patlıcan
5-5 adet orta boy domates
6-1 çay bardağı pirinç
7-3 yemek kaşığı zeytinyağı
8-Tuz
9-Domates salçası ve biber salçası
10- 1 su bardağı sıcak su
Pirinçli Patlıcan Hazırlanışı:
1-Öncelikle patlıcanları küp olarak doğrayıp tuzlu suya
alalım acısı çıkması için.
2- Soğanı doğrayalım biber ve sarımsakları ince olarak
doğrayalım ve tencereye alalım kısık ateşte kavrulma başlayalım.
3-Domatesleri de yemeklik olarak doğrayalım ve hazır edelim.
4-Pirinçleri yıkayalım süzgece alalım.
5- Bu arada kavrulmuş olan soğanın üstüne biber ve domates
salçası ilave edelim ve sote yapalım.
6- Üzerine önce patlıcanları dağınık bir şekilde sonra pirinçleri
ilave edelim.
7- en son olarak domatesleri yayarak ekleyelim ama
karıştırmayalım.
8-En son olarak üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyelim ve
tuz atalım ağzını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
9-patlıcanlar yumuşayınca pişmiş demektir sıcak olarak
servis yapın afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder