19 Mayıs 2015 Salı

Kekik Nasıl Kurutulur

Kekik mis gibi kokusu lezzeti ve et yemeklerine ve çökeleklere terbiye etmek için kullanılan Türkiye’mizin eşsiz baharatları arasında yerini alıyor. İlkbahar mevsimi boyunca bulanan ve kurutma ve kavonoza kahvaltılık olarak koyulan kekik yıl boyunca tüketmek üzere hazırlanır. Kekik kurutmak zorluğu olmadığı gibi hazır olarak ta birçok yerde bulabilirsiniz. Kurutulmuş kekiği kendiniz evinizde yapmak istiyorsanız işte kolay ve zahmetsiz olarak hazırlayacağınız kekik-zahter kurutması.



Kekik Nasıl Kurutulur:

1 kilo kekik veya daha fazla
Satın aldığınız kekikleri iyice ayıklayın içindeki otları ve kenar kısımlarını ayıklayın ve aldığınız kekiğin su vurulmamış olmasına dikkat edin su vurulmuş kekik kararacaktır yeşil yerine sönük renkli kuruyacaktır. Kekikleri ister bir bez üstüne isterseniz evlerinizde bulunan tepsiye veya fırın tepsisine serelim ve solan veya gölge bir yerde kurutmaya alalım güneşe direk olarak sakın koymayalım daha yeşil olarak kuruması için gölgede kurutmamız gerek en son kuruttuktan sonra cam veya plastik olan ağzı kapaklı kutularda 1 yıl boyunca koruyabilirsiniz 

0 yorum:

Yorum Gönder