15 Mayıs 2015 Cuma

Garnitürlü Pirinç Pilav Tarifi

Garnitürlü Pilav Tarifi:
Ana yemeklerin yanında servis yapılan yemekler arasında olan pilavı garnitürlü olarak hazırladım. Renkli ve lezzetli bu tarif tavuk veya et suyu da ilave edebilirsiniz hazır olanlardan değil de kendi evinizde hazırladıklarınız olursa daha iyi olacaktır buyurun lezzetli tarife.

Garnitürlü Pilav İçin Gerekli Malzemeler:
1 kase pirinç
1 çay bardağı şehriye
1 kase garnitür
2,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Garnitürlü Pilav Hazırlanışı:

 1-Pirinci önceden tuzlu suda ıslatalım ve yıkayıp suyunu süzelim.

2-Tenceremize tereyağı, sıvıyağı ve pirinci alıp kavurmaya alalım.

3-5 dakika pirinçler kavrulsun ardından suyunu tuzunu ve garnitürünü ekleriz karıştırırız ve tencerenin kapağını kapatırız.

4-Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiririz.

5-Ocağın altını kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakılır servise hazır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder