8 Nisan 2015 Çarşamba

Patlıcan Yoğurtlama Tarifi

Patlıcan Yoğurtlama Tarifi:
Patlıcan ne yaparsanız yapın çok yakışır sofralara. Aperatif olarak hazırlanan yoğurtlu bol sarımsaklı yoğurtlama yemeklerinin yanına çok yakışan aperatif lavaş ekmeği ile çok güzel tüketiliyor.
2 kişilik olarak tarifi paylaşıyorum sayı çoğaldıkça malzemeleri de çoğaltabilirsiniz.
Patlıcan Yoğurtlama İçin Gerekli Malzemeler:
1 adet büyük boy patlıcan
3 kaşık susuz yoğurt
1 kaşık kuru nane
2 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için pulbiber

Patlıcan Yoğurtlama Hazırlanışı:

1-Patlıcanı ocakta veya fırında közleyelim kabuğunu soyup ince olarak doğrayalım.

2-Patlıcanların üzerine yoğurdu ekleyelim sarımsak ve tuz atalım fazla ezmeden karıştıralım ve servis yapacağımız tabağa boşaltalım.

3-Üzerine pul biber serpiştirerek  servis yapalım. en az 10 dakika buzdolabında streç film ile sarılı olarak bekletelim sarımsak kokusunu iyice bırakacaktır ve tadı daha lezzetli olacaktır.

4-Yemek hazırlarken aroması ve tadında yemek isteyenler küçük ama önemli ayrıntıları atlamazlarsa sonuç her zaman iyi olacaktır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder