Patlıcan Yoğurtlama Tarifi
Patlıcan Yoğurtlama Tarifi:
Patlıcan ne yaparsanız yapın çok yakışır sofralara. Aperatif olarak hazırlanan yoğurtlu bol sarımsaklı yoğurtlama yemeklerinin yanına çok yakışan aperatif lavaş ekmeği ile çok güzel tüketiliyor.
2 kişilik olarak tarifi paylaşıyorum sayı çoğaldıkça malzemeleri de çoğaltabilirsiniz.
Patlıcan Yoğurtlama İçin Gerekli Malzemeler:
1 adet büyük boy patlıcan
3 kaşık susuz yoğurt
1 kaşık kuru nane
2 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için pulbiber
Patlıcan Yoğurtlama Hazırlanışı:
1-Patlıcanı ocakta veya fırında közleyelim kabuğunu soyup ince olarak doğrayalım.
2-Patlıcanların üzerine yoğurdu ekleyelim sarımsak ve tuz atalım fazla ezmeden karıştıralım ve servis yapacağımız tabağa boşaltalım.
3-Üzerine pul biber serpiştirerek servis yapalım. en az 10 dakika buzdolabında streç film ile sarılı olarak bekletelim sarımsak kokusunu iyice bırakacaktır ve tadı daha lezzetli olacaktır.
4-Yemek hazırlarken aroması ve tadında yemek isteyenler küçük ama önemli ayrıntıları atlamazlarsa sonuç her zaman iyi olacaktır afiyet olsun.
Patlıcan ne yaparsanız yapın çok yakışır sofralara. Aperatif olarak hazırlanan yoğurtlu bol sarımsaklı yoğurtlama yemeklerinin yanına çok yakışan aperatif lavaş ekmeği ile çok güzel tüketiliyor.
2 kişilik olarak tarifi paylaşıyorum sayı çoğaldıkça malzemeleri de çoğaltabilirsiniz.
Patlıcan Yoğurtlama İçin Gerekli Malzemeler:
1 adet büyük boy patlıcan
3 kaşık susuz yoğurt
1 kaşık kuru nane
2 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için pulbiber
Patlıcan Yoğurtlama Hazırlanışı:
1-Patlıcanı ocakta veya fırında közleyelim kabuğunu soyup ince olarak doğrayalım.
2-Patlıcanların üzerine yoğurdu ekleyelim sarımsak ve tuz atalım fazla ezmeden karıştıralım ve servis yapacağımız tabağa boşaltalım.
3-Üzerine pul biber serpiştirerek servis yapalım. en az 10 dakika buzdolabında streç film ile sarılı olarak bekletelim sarımsak kokusunu iyice bırakacaktır ve tadı daha lezzetli olacaktır.
4-Yemek hazırlarken aroması ve tadında yemek isteyenler küçük ama önemli ayrıntıları atlamazlarsa sonuç her zaman iyi olacaktır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder