1 Nisan 2015 Çarşamba

Etli Nohut Tarifi

Etli Nohut Tarifi:
Sofralarda değişik bir lezzet katmak isteyenlerin mutlaka denemesini gerektiren harika bir tarif. Sosu ile tat kazanan etli nohut bildiğinizden farklı olarak hazırlanıyor olması ve kolay yapımı ile sofranızda tatmak isteyeceğiniz bir tarif.
Etli Nohut İçin Gerekli Malzemeler:
750 gr etli kemik
2,5 su bardağı nohut
1 baş büyük sarımsak
3 adet limon
Üzeri İçin:
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Etli Nohut Hazırlanışı:

1-Nohut'u akşamdan ıslatalım. kemikle etleri düdüklü tencerenin alt kısmana yerleştirelim ve üstüne nohutları ilave edelim.

2-Üstüne çıkacak kadar kaynar su dökelim ve tuz atıp kaynamaya alalım ama düdüklü tencerenin ağzını kapatmayalım.

3-Kaynamaya başlayınca üstündeki köpükleri alalım ve suyu boşaltalım.

4-Kettle'da kaynatalım soğumadan düdüklü tencereye hemen boşaltalım üstüne çıkacak kadar yeterli olacaktır şimdi tuz atalım ve düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve kaynayınca kilit'ini indirelim.

5-45 dakikada pişti ama düdüklü tencere modeline göre pişirme süreleri değişebiliyor.

6-Pişmiş olan kemikleri ayıralım ve elimizi yakmayacak kadar ılık olduğunda belli büyüklükte didikleyelim.

7-Nohut ve etleri suyu ile birlikte düdüklü tencereden alıp ayrı bir tencereye aktaralım ve ocağa kaynamaya bırakalım.

8-Sarımsakları soyalım tuz ile iyice ezelim yada rende yapabilirsiniz kaynayan etli nohutun içine aktaralım ve 3 dakika kaynatalım.

9-Limonları suyunu sıkalım ve etli nohutun içine dökelim ve karıştıralım 2 dakika daha kaynattıktan sonra tadına kontrol edelim yeteri kadar ekşi değilse bir adet limon daha sıkıp koyalım. ve altını kapatalım.

10-Üzeri için sıvı yağını sos tavasına alalım ve yağ ısınınca üstüne nane ve pulbiberi ekleyelim hemen etli nohuta ekleyelim ve karıştıralım bekletmeden servis yapalım afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder