Soslu Poğaça Tarifi

Poğaça kahvaltı ve misafir ikramları arasında sofralarımızda vazgeçilmez lezzetlerinden olur. Ama hep aynı tarifi yaparmıyız tabii ki hayır.

Poğaça da sayısız tarif var. Poğaçaların malzemeleri aynı gibi görünse de yapılış yapım aşamasında farklılıklar ve iç malzemeler değişikliklerle hepsi apayrı bir lezzet. Bir çok pamuk poğaça tarifi olması ile birlikte bir çok kıyır poğaça tarifi mevcut damak tadı, zaman ve elinizin altındaki malzemelere göre tarif alternatifleri mevcut. 

Bugünkü benim sizler ile paylaşacağım tarif soslu bir poğaça tek tepsi çıkıyor kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.


Soslu poğaça 400 ml baklava tepsisinde yaptım borcam da olur ama altının çığ kalma ihtimali olur yağlı kağıt koyun ve alt ızgara açarak pisirebilir siniz.

Soslu Poğaça Tarifi 

1 su bardağı süt 

Yarım su bardağı su 

1 su bardağına yakın sıvı yağ 

1 çorba kaşığı kuru maya 

2 çorba kaşığı şeker 

1 tatlı kaşığı tuz 

4 su bardağı un 


Üzeri için sos 

3 çorba kaşığı yoğurt 

Yarım çay bardağı sıvı yağ 

1 adet yumurta 

1 çorba kaşığı çörek otu 

Tuz 


Hamur yoğurma kabına, un sıvı yağ ve tuz hariç tüm malzemeler ekleyin karıştırın.

Unun 3 bardağını ekleyip 

Üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın 

Geriye kalan unu ve tuzu ekleyip iyice yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır.


Mayalanan hamuru bezelere ayrılır ve fırın tepsisine dizilir.

15 dakika tepsi mayası için bekletilir.

Bu aşamada fırını açabilirsiniz.

Sos malzemeleri bir kapta çırpılır.

Mayalanan hamuru eliniz ile bastırın ve üzerine sosu alalım ve üzerine yayalım.

180 derecede pişirilir.


Izgara veya fan ayarda 

Yorumlar

Popüler Yayınlar