Sütlaç Tarifi? Pratik Sütlaç Tarifi
Sütlaç Tarifi? Pratik Sütlaç Tarifi
Bugünün lezzeti gelsin hepimizin mutlaka arada sırada
yaptığım sütlü tatlıları sevenlerin ilk tercihleri arasında olan geleneksel
lezzetimiz sütlaç tarçınsız cevizsiz düşünülemez sanırım. Sütlaçı çocukluğumdan
bu yana çok severim süt tüketmeyen çocuklarım için iyi bir alternatif oluyor
küçük oğlum asla süt içiremedim sütlü tatlılarda ve yoğurtta çare arayanlardanım
bende. Sütlü tatlıları tercih edenler bide böyle deneyin çok beğeneceksiniz.
Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
1 kase tam dolmamış Osmancık
pirinç
3 kase süt (sek süt yağsız tercih ettim)
4 kase su
1 kase şeker
1 paket vanilya (carte d’or)
Üzeri için tarçın, ceviz, file badem, fındık. (tarçın ve kuru yemiş tüketmeyen çocuklarım olduğu için sade servis yaptım)
Sütlaç Nasıl Pişirilir?
1-Pirinçleri iyice yıkayın ve tencereye alalım üzerine 3 kase
su ilave edelim ve pirinçleri suyunu çekene kadar pişirelim.
2-Suyunu çeken pirinçlerin üstüne 1 kase su ve 3 bardak sütü
ilave edelim.
3-Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kısık ateşte
kaynatalım.
4-Ardından şekeri ve carte d’or vanilyayı ilave edelim ve
karıştıralım.
5-Şimdi kısık ateşte iyice koyulaşıncaya kadar göz göz
kaynamaya başlayana kadar arada karıştıralım.
6-Ocaktan alalım bekletmeden hemen kaselere alalım, elimizle
kaselere hafif sallayalım ve sütlaçların üzerinin düzgün olmasını sağlayalım.
7-Oda sıcaklığına gelence üzerlerini streçleyelim ve
buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
8-Üstüne isteğe göre süsleyip servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder