3 Ağustos 2015 Pazartesi

Fırında CiğerTarifi

Fırında Ciğer Tarifi:
Ciğer yemeyen kadar yemeden olmayanlarda vardır. Ciğer kokusundan dolayı bir çok bayan tüketmez ve eve sokmaz genelde, sevenler kadar sevmeyenlerin de olduğu ciğer lezzetini sevenlere sormak lazım. Ciğeri severek tüketenlerdenim bende kokusu için birkaç tane defne yaprağı yeterli olacaktır çok azda kekik tavsiye edebilirim, ciğeri sos ile bol soğanlı bir tarifi  ile sofranıza hazırlamak isterseniz işte harika lezzetli bir ciğer tarifi.
Fırında Ciğer İçin Gerekli Malzemeler:
1 adet kuzu ciğer
150 gr kuzu kuyruk yağ
5 adet soğan
4 adet kırmızı biber
Biber salçası
Domates salçası
İçme suyu
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ



Fırında Ciğer Hazırlanışı:

1-Ciğeri ve kuyruk yağını kasaba doğratabilirsiniz daha iyi olacaktır. Evde doğrayacak olanlar için kuş başı olacak şekilde doğrayalım.

2-Soğanları, biberleri ince olarak ikiye ayıralım ayıkladıktan sonra doğrayıp tepsiye alalım.

3-Biber salçası, domates salçası, su, karabiber, sıvıyağ, tuz ekleyelim ve iyice harmanlayalım.

4-Ben kendi fırınımda değil pişirim yapan fırında pişirdim daha lezzetli oldu.

5-Ev fırınında pişirmek isteyenler uzun sürmeyecektir ciğer çabuk pişen etler içinde olduğundan 35- 45 dakika arası yeterli olacaktır.


6-Sıcak olarak lavaş veya ince ekmek ile tüketilmesi önerilir afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder