Etli Bamya Tarifi
Etli Bamya Tarifi:
Bamyayı çok severek tüketenler iyi bilir iç suyunun akması
ve sümüksü tarz görüntünün olmaması için mücadele ederiz. Bamyayı yapmak için
birçok kez daha dikkatli yapmama rağmen yinede sünmesi üzerine yeniden farklı
bir yöntem arayışına girdim dilebilirim. Bamya yemeğini yapmayı ve kış için
hazırlamayı da çok severim kış mevsiminde yazdan hazırladıklarım ayrıca
lezzetini de doyum olmuyor çünkü. Bamyayı bu tarifini çok seveceksiniz.
Etli Bamya İçin Malzemeler:
250 gr kuşbaşı et (yağlı veya yağsız tercih sizin)
400 gr bamya
Bir kase rendelenmiş domates
1 kase nohut
Yarım soğan
Yarım kırmızıbiber
Tatlı kaşığı biber salçası
Tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
Etli Bamya Hazırlanışı:
1-Öncelikle tüm malzemeleri doğradım soğanı, eti, kırmızı
biberi, domates miktarı yazmadım bir
kase dolusu olana kadar rende yaptım, bamyaları öncelikle kulp kısımlarını honi
şeklinde ayıkladım.
2-Etleri sıvıyağ ve iki yemek kaşığı su ile kavrulmaya alalım
orta hararetli ateşte olsun.
3-Bamyaları sadece 5 dakika limonlu suda bekletelim ve hemen
süzgece alalım.
4-Bamyaları az yağda kızartalım ve yağı süzülmesi için havlu
kağıt üzerine alalım.
5-Kavrulan etlerin üzerine soğan ve biberi ilave edelim ve
soteleyelim.
6-Rengi dönen soğanların üstüne salçaları ekleyelim ve
karıştıralım.
7-Üzerine domates rendesini ilave edelim tuz atalım beş dakika
pişirelim.
8-Üzerine sıcak suyu ilave edelim ve pişmeye bırakalım.
9-İyice pişen sosa haşlanmış nohutu, ve kızarttığımız bamyayı
ilave edelim ve 5-7 dakika daha kaynatalım ve servise hazır tuz en başta ilave
edelim çünkü sos tuzu tam olması gerekiyor.
Yorumlar
Yorum Gönder