11 Ağustos 2015 Salı

Etli Bamya Tarifi

Etli  Bamya Tarifi:
Bamyayı çok severek tüketenler iyi bilir iç suyunun akması ve sümüksü tarz görüntünün olmaması için mücadele ederiz. Bamyayı yapmak için birçok kez daha dikkatli yapmama rağmen yinede sünmesi üzerine yeniden farklı bir yöntem arayışına girdim dilebilirim. Bamya yemeğini yapmayı ve kış için hazırlamayı da çok severim kış mevsiminde yazdan hazırladıklarım ayrıca lezzetini de doyum olmuyor çünkü. Bamyayı bu tarifini çok seveceksiniz.
Etli  Bamya İçin Malzemeler:
250 gr kuşbaşı et (yağlı veya yağsız tercih sizin)
400 gr bamya
Bir kase rendelenmiş domates
1 kase nohut
Yarım soğan
Yarım kırmızıbiber
Tatlı kaşığı biber salçası
Tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su



Etli Bamya Hazırlanışı:

1-Öncelikle tüm malzemeleri doğradım soğanı, eti, kırmızı biberi, domates miktarı yazmadım  bir kase dolusu olana kadar rende yaptım, bamyaları öncelikle kulp kısımlarını honi şeklinde ayıkladım.

2-Etleri sıvıyağ ve iki yemek kaşığı su ile kavrulmaya alalım orta hararetli ateşte olsun.

3-Bamyaları sadece 5 dakika limonlu suda bekletelim ve hemen süzgece alalım.

4-Bamyaları az yağda kızartalım ve yağı süzülmesi için havlu kağıt üzerine alalım.

5-Kavrulan etlerin üzerine soğan ve biberi ilave edelim ve soteleyelim.

6-Rengi dönen soğanların üstüne salçaları ekleyelim ve karıştıralım.

7-Üzerine domates rendesini ilave edelim tuz atalım beş dakika pişirelim.

8-Üzerine sıcak suyu ilave edelim ve pişmeye bırakalım.


9-İyice pişen sosa haşlanmış nohutu, ve kızarttığımız bamyayı ilave edelim ve 5-7 dakika daha kaynatalım ve servise hazır tuz en başta ilave edelim çünkü sos tuzu tam olması gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder