20 Ağustos 2015 Perşembe

3 Ayrı Kavun Kesim Şekli Ve Sunumu

3 Ayrı Kavun Kesim Şekli Ve Sunumu:
Yaz boyunca meyvenin yeri ayrıdır misafirlere soğuk ikramlar daha makbul ve yazın fazla yemek tüketmek istemeyenlere hazır ve elimizin altında ki meyveleri ikram etmek her zaman daha iyi olur. Meyve tüketmek kültürümüzde var olması ve oldukça fazla meyve türümüzün olması da ayrıcalık aslında. Bugün tarif yerine sizlere 3 farklı kavun kesilişi ve sunumunu hazırlamak istedim. Kavunu kesmeyi tabi ki hepimiz biliyoruz ama kalabalık misafirlere hazırlayabileceğiniz bu meyve kesme teknikleri size meyveyi daha görür görmez yeme hissi uyandırabilir.
3 Ayrı Kavun Kesim Şekli Ve Sunumu İçin Malzemeler:
3 adet kavun
1 adet şeftali
1 adet armut
1 kase ayıklanmış üzüm
Taze nane yaprakları
Tercihen tarçın





3 Ayrı Kavun Kesim Şekli Ve Sunumu Hazırlanışı:

1-Kesim:
Kavunları ve diger meyveleri yıkamak için başlayalım öncelikle sonrası oldukça kolay.
Kavunu sap kısmından daire bir şekilde keselim sonra eşit dilimlere ayıralım ve içindeki çekirdekleri ayıklayalım.
Servis yapacağımız tabağa yerleştirelim ve ortasına nane dalları ile süsleyip hemen servis yapabilirsiniz.

2-Kesim:
Kavunu sap ve uç kısmından küçük bir daire şeklinde keselim.
Dilim dilim yapalım ve kabuğunu keskin bir bıçakla çıkaralım.
Sıralı bir biçimde servis tabağına yerleştirelim  bu da servise hazır.

3-Kesim
Benim çok severek yaptığım elimin altında olan meyveleri tercih ediyorum ama şeftali ve armutu daha sık tercih ediyorum bu tarifte.
Kavunu tam ortasından dikkatli bir şekilde üçgenler çizelim olabildiğince ayrı olmasına dikkat edin tam bir kase hali alacaktır.
Sonra dikkatli bir şekilde ayırın içini boşaltın.
İçine küp doğranmış meyveler ve üzümü yerleştirin üzerine tarçın serptim ama tercih sizin tabi.

Kavun için sıradan servis yapmak istemeyenlere.

0 yorum:

Yorum Gönder