6 Mart 2015 Cuma

Zeytinyağlı Humus Tarifi

Zeytinyağlı Humus Tarifi:
Humus aperatif olarak sofralarda yerini alan Hatay, mutfağında vazgeçilmez olarak yer edinmiş tarifler arasında. Tereyağlı ve zeytinyağı ile servis yapılan humus, nohut unu ile hazırlanıyor. Taze haşlanmış nohuttan veya paket olarak satılan nohut ile hazırlayabilirsiniz. Pratik olması açısından hazır nohut unu kullandım.Sofranızın tuzu eksik olmasın işte tarif.
Zeytinyağlı Humus İçin Gerekli Malzemeler:
1 kase nohut unu
2 çorba kaşığı tahin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Sıcak su
Üzeri için:
Kornişon turşu dilimleri
Maydanoz
Domates dilimleri
Zeytinyağı
Pulbiber

Zeytinyağlı Humus Hazırlanışı:

1-Nohut ununun ortasını açalım ve tahini, limon suyunu, tuz ve yoğurdu ekleyelim ve azar azar sıcak su ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar devam edelim.

2-Humus için pasta kreması gibi düşünebilirsiniz.

3-5 dakika buzdolabında bekletelim ve ardından servis yapacağımız tabağa yerleştireylim.

4-Üzerine kornişon turşu ve domatesleri yerleştirelim.

5-Zeytinyağını ısıtıp üzerine boşaltalım ve en son pul biber ve maydanoz ile servise sunalım afiyet
olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder