Fırında Soslu Patates Dilimleri
Fırında Soslu Patates Dilimleri:
Patatesi fırında balık, tavuk ve et yemekleri ile servis yapmak isteyenlere işte elma dilimi olarak hazırlanan oldukça basit ve hafif ve pratik bir tarif. 7 dakika hazırladım ben tarifi eli çabuk olanlar için 5 dakika gibi bir zamanda fırına sürebilirsiniz. Et yemeklerinin yanında çok lezzetli olacak patates tarifi işte. Sofranızın tuzu eksik olmasın.
Patatesi fırında balık, tavuk ve et yemekleri ile servis yapmak isteyenlere işte elma dilimi olarak hazırlanan oldukça basit ve hafif ve pratik bir tarif. 7 dakika hazırladım ben tarifi eli çabuk olanlar için 5 dakika gibi bir zamanda fırına sürebilirsiniz. Et yemeklerinin yanında çok lezzetli olacak patates tarifi işte. Sofranızın tuzu eksik olmasın.
Fırında Soslu Patates Dilimleri İçin Gerekli Malzemeler:
8
kişilik servis için:
1 kilo
orta boy patates
3 çorba
kaşığı sıvıyağ
1 tatlı
kaşığı pulbiber
1 çay
kaşığı kimyon
1 çorba
kaşığı kekik
Tuz

Soslu Patates Dilimleri Hazırlanışı:
1-Patatesleri
yıkayıp soyun ve elma dilimi olarak doğrayalım ve borcama alalım.
2-Üzerine kimyon, pulbiber, kekik, tuz ve sıvıyağını üzerine gezdirin harmanlayın ve 180 drece fırına sürün bu kadar kolay geriye pişmesi kalıyor.
3-Patateslerin üzerleri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın afiyet olsun.
2-Üzerine kimyon, pulbiber, kekik, tuz ve sıvıyağını üzerine gezdirin harmanlayın ve 180 drece fırına sürün bu kadar kolay geriye pişmesi kalıyor.
3-Patateslerin üzerleri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder