11 Mart 2015 Çarşamba

Tereyağlı Humus Tarifi

Tereyağlı Humus Tarifi:
Humusu zeytinyağlı ve tereyağlı olarak hazırlanan et sofralarında vazgeçilmez olan harika bir aperatiftir . Humusu sevenler için zeytinyağlı olan tarifi paylaşmıştım şimdi ise bol tereyağlı ve sunumu aynı yapımı aynı olan tarifin tek farkı tere yağını iyice eritmekle ve kestirmekle oluyor işte tarif.
Tereyağlı Humus İçin Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı nohut unu
2 kaşık tahin
1 kaşık yoğurt
1 çay kaşığı ucu kimyon
1 yemek kaşığı limon
1 bardak sıcak su
Tuz
Üzeri için:
Domates
Maydanoz
Pulbiber
2 çorba kaşığı tereyağı

Tereyağlı Humus Hazırlanışı:

1-Humus ununu karıştırma kabına alalım ortasını açalım.

2-2 kaşık tahini, yoğurdu, limon suyunu , kimyonu ve tuzu ilave edelim ve karıştıralım sonra azar azar sıcak suyu ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım.

3-Akıcı ve yumuşak bir kıvam elde edelim.

4-Tuzuna bakalım ve 5 dakika üstünü kapatarak buzdolabında bekletelim.

5-Buzdolabında çıkardıktan sonra servis tabağına yayalım ve ortasında yuvarlak oluşturalım kaşık yardımı ile.

6-Ortasına dağınık bir şekilde pulbiberi serpelim ve kenarlarına domates dilimleyelim ve en son olarak tere yağını sos tavasına alalım ve bir miktar tuz atalım bu tereyağının daha kolay kesilmesine neden olacaktır yağ kokusu gelmeye başladığında humusun üstüne dağıtarak bekletmeden servis yapalım afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder